Hesabım
    'Sessiz' NTV ile Cannes'da!

    Türkiye bu yıl kısa filmiyle yarışıyor...

    Beyazperde.com'un yerinde takip ettiği 65. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye yarışmacıları arasında yer alan Rezan Yeşilbaş'ın "Sessiz-Be Deng" adlı kısa filminin uluslararası yolculuğu  Kültür ve Turizm Bakanlığı'nınve NTV haber kanalının destekleriyle gerçekleşiyor.

    Başvuruda bulunan 4500 kısa film arasından ilk 10'a giren Sessiz adlı yapımın, Cannes'daki galası tüm ekibin katılımıyla 26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Türkiye'nin bu yıl yarışmalı bölümlerde yer almaması üzerine tüm ilgi Sessiz'e kaymış durumda. Çekimleri Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Müdürlüğü'nün desteğiyle Diyarbakır'da yapılan film 1984'te Diyarbakır'da tutuklu olan kocasına, tüm engellere ve yasaklamalara rağmen yeni bir çift ayakkabı götürmeye kararlı olan Zeynep'in hikayesi sade ve yalın bir dille aktarıyor. Filmde Belçim Bilgin ve Cem Bender'in başrolleri paylaşırken, Sessiz daha önce de Akbank Kısa Film yarışmasında En İyi Film Ödülü'ne layık görülmüştü.

    Cannes Film Festivali'nde daha önce Nuri Bilge Ceylan'ın KozaEbru Ceylan'ın Kıyıda ve Belma Baş'ın Poyraz filmleri yarışmalı bölümde kısa film kategorisine seçilmişti...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top