Hesabım
    Cannes Günlükleri - 10. Gün

    Cannes'da son iki güne gelindi...

    Bu yıl 65. yaşını Marilyn Monroe ile kutlayan ve Mayıs sonundaki yağmurlu havasıyla herkesi şaşırtan Cannes Film Festivali'nde son iki güne gelindi. Yarın akşam yapılacak ödül töreni öncesi yarışma seçkisinde yer alan filmlerin ekiplerinde heyecan artarken, son filmler de seyirciyle buluşmaya devam ediyor.

    Nev-i şahsına münhasır yönetmen David Cronenberg'in heyecanla beklenen filmi Cosmopolis'in gösterimi ve basın toplantısı dün gerçekleştirildi. Basın toplantısına tam kadro katılan filmi ekibi soruları cevaplarken, yönetmen Cosmopolis'in kolay çekilebilecek bir film olmadığını belirtti ve  filmin 'son 20 dakikasının bir oyun, film içerisinde kısa bir film olduğunu' ifade ederek merakı da artırdı. Başrol oyuncusu Robert Pattinson'ın rolü hakkında da konuşan yönetmen "Robert Wall Street'in kanını emen bir vampirken, film de kapitalizmin hayaleti gibi" benzetmelerini kullandı. Oyuncu Pattinson ise "David Cronenberg her şeyi en ince detayına kadar kontrol eden bi yönetmen, onunla çalışırken çok dikkatli olmalısınız!" ifadelerini kullandı.

    Dünün bir başka yarışmalı filmi ise Sergei Loznitsa'nın V Tumane (In the Fog) adlı filmiydi. 2. Dünya Savaşı'nda ihanetle suçlanan bir demiryolu işçisinin öyküsünün anlatıldığı Ukrayna yapımı film hakkında yönetmen, "Bu filmi çekmek için 10 yıl bekledim. Bu hikayenin odağı aslında savaş değil, kendisini bir anda beklemediği bir durumda bulan bir insan hakkında bu film. In the Fog her hangi bir zamanda her hangi bir yerde geçiyor, yaşanıyor olabilir." ifadelerini kullandı.

    The Cinéfondation ve Kısa Film Yarışması'nın sonuçları da dün belli oldu. Jüri başkanlığını Jean-Pierre Dardenne'nin yaptığı yarışmada Cinéfondation Seçkisinde Birinciliği "The Road to" filmiyle Rus yönetmen Taisia Igumentsevaalırken, ikinciliği Abigail filmiyle Amerikalı yönetmen Matthew James Reilly ve üçüncülüğü de Los Anfitriones (The Hosts) adlı yapımla Kübalı Miguel Angel Moulet aldı.

    Dün ayrıca Amerikalı sinemacı Philip Kaufman, Buñuel Theatre'da yönetmenlik üzerine bir "masterclass" dersi verdi.

    Önceki haberlerimize ulaşmak için tıklayın!

    Cannes Günlükleri - 9. Gün

    Cannes Günlükleri - 8. Gün

    Cannes Günlükleri - 7. Gün

    Cannes Günlükleri - 6. Gün

    Like Someone In Love, Senaryosuz Bir Film!

    Cannes Günlükleri - 5. Gün

    Haneke Aşkı Anlatıyor!

    Cannes Günlükleri - 4. Gün

    Mungiu Yeni Filmini Anlatıyor!

    Cannes Günlükleri - 3. Gün

    Reality Filminin Başrol Oyuncusu Hapiste!

    General Aladeen Cannes'da!

    Cannes Film Market'te Neler Oluyor?

    Cannes Günlükleri - 2. Gün

    Cannes Günlükleri - 1. Gün

    Moonrise Kingdom'ın Cannes Basın Gösterimi ve Toplantısı Yapıldı!

    65. Cannes Film Festivali Başlıyor!

    Yakın Plan: 65. Cannes Film Festivali!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top