Hesabım
    49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Bugün

    Festival hız kesmeden devam ediyor...

    Kadın sorununu tersten bir bakışla ele alan Yün Bebek ilk gösterimini 49. Altın Portakal Film Festivali kapsamında gerçekleştirdi. Ümmiye Koçak'ın yazıp yönettiği yapım, Toroslar'da yaşayan Yörük kadınlarının yaşamını konu ediniyor. Kadrosunun tamamını Arslanköylü Kadınlar Tiyatrosu üyeleri ile bölgede yaşayan köylü kadınların oluşturduğu film, Anadolu kadının gözünden, kadına uygulanan fiziksel ve sözlü şiddeti anlatıyor. Filmin sonunda izleyiciler gözyaşlarına hâkim olamazken, Yeşilçam'ın ünlü isimleri filmde rol alan kadınlara ağlayarak sarılmaları galaya damgasını vurdu. Gösterimin ardında düzenlenen söyleşiye yapımcı Gürhan Ötün ve oyuncu kadrosu katıldı. Ötün filmi 30.000 lira gibi küçük bir bütçeyle tamamladıklarını belirtti.

    Festivalin onur konuğu Türkan Şoray şerefine Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve sinema yazarı Atilla Dorsay'ın çektiği 47 portre fotoğraftan oluşan 'Türkan Sultan'a Armağan' sergisi açıldı. Şoray, "Atilla Bey zaten o kadar çok yönlü ki; müzik, sinema sanatı, kitap ve fotoğraf... Biraz farkında olmadan hayatın içinden bu kareleri yakalaması benim için çok büyük bir sürpriz oldu. Bu bana bir yakını olarak değer verdiğini ve ilgilendiğini gösteriyor. Onun için de kendisine çok teşekkür ediyorum ve öpüyorum onu" diye konuştu ve bir dahaki gelişinin festivalin 50. yılında ve bir film ile olacağını söyledi.

    Festivalde dün İlyas Salman Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın elinden alırken, Bruce Beresford'a da Sinemada Başarı Ödülü takdim edildi.

    Ulusal Yarışma filmlerinde dün ilk gösterimi yapılan filmlerden biri Evdeki Yabancılar’dı. Gösterimden sonra gerçekleştirilen söyleşiye katılan yönetmen Ulaş Güneş Karcagil, bir ‘mübadele filmi’ yapmadıklarını söyledi ve filmlerini bir ‘kasaba filmi’ ya da ‘küçük hayatların hikayesi’ olarak nitelendirdi. Bir diğer Ulusal Yarışma filmi olan Güzelliğin On Par' Etmez'in galası da renkli anlara sahne oldu. Filmin yönetmeni Hüseyin Tabak “Altın Portakal Film Festivali’ne, bizi ta Avusturya’dan getirdiği için teşekkür ederim” derken, Aşık Veysel’in aynı adlı türküsünden yola çıkan filmin Türkiye’yi terk etmek zorunda kalan 12 yaşındaki Veysel’in Avusturya’da başladığı yeni yaşamı anlattığını belirtti.

    Festivalde günün programı şöyle:

    AKM Aspendos

    12:00 Hile Yolu (Hile Yolu)

    15:00 Küf

    18:00 Zerre

    20:30 Saba

    AKM Perge

    15:00 Ana Dilim Nerede

    18:00 Masumiyet Müzesi

    20:30 Denge Deri

    Migros Cinemaximum Salon 1

    12:00 Öldür Beni (Töte mich)

    18:00 Biz ve Ben (The We and The I)

    20:30 Süpermarket (Supermarket)

    Migros Cinemaximum Salon 7

    12:00 Aglaya (Aglaja)

    15:00 İnsan Avı

    18:00 Acı (Pieta)

    20:30 Tepelerin Ardında (Dupa Dealuri)

    Özdilek Park Cinetime Salon 7

    12:00 Sevmek Gibi (Like Someone in Love)

    15:00 Zoraki Misafir

    18:00 Sen Ve Ben

    20:30 Aşk

    Aksin Plaza Salon 3

    12:00 Annenin Cenneti

    15:00 Meleklerin Payı (The Angel's Share)

    18:00 No

    20:30 Düşler-Diyarı (Beasts of the Southern Wild)

    Shemall Avm Cinemapink Salon 1

    12:00 İtaat (Compliance)

    15:00 Savaş Cadısı

    18:00 Tepenin Ardı

    20:30 İtirafçı (The Informant)

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top