Hesabım
    Altın Portakal Film Festivali'nde Bugün

    Festivalde dün yaşananlar ve günün gösterim programı...

    1 haftalık heyecanda artık sona yaklaşılırken, Altın Portakal Film Festivali'nde gösterim ve etkinlikler aynı tempo ile devam ediyor. Dün festival kapsamında gerçekleştirilen “Yerel Yönetim ve Sanat” konulu panelde konuşmacı olarak yer alan Prof. Dr. Ruşen Keleş, yerel yönetimlerin sanata olan bakış açılarının olumlu olduğuna değindi ve bu bakış açısının “menfi” taraflarının da olduğundan bahsetti. Keleş sözlerine "sanata ve sanatçıya gereken saygıyı göstermeyen yöneticilerin halkın oyuyla 15 yıldır yönetimde olması asıl düşünmemiz ve üzülmemiz gereken noktadır” şeklinde devam etti.

    İran sinemasının en önemli yönetmenlerinden Dariush Mehrjui dün Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda öğrencilerle buluştu. Mehrjui, sinemanın temel sorusunun "Hangi temayı ve konuyu seçiyorsunuz; daha sonra bunu senaryonun içinde nasıl geliştiriyorsunuz?" olduğunu söyleyen yönetmen, "temel olarak senaryoyu nasıl organize ettiğiniz karakterlerinizi geliştirmek için neler yaptığınız önemlidir" dedi. Yılmaz Güney'le olan tanışıklığını da aktaran Mehrjui “Çok tutkulu bir yönetmendi, bütün filmlerini izledim. O da benim filmlerimi izlemişti. Tam uluslararası alanda ünlü olmuşken ölmesi kötü oldu. Gitmiş olması çok üzücü” yorumunu yaptı.

    Ulusal Uzun Metraj film yarışmasında dün gösterilen filmlerden olan “Pazarları Hiç Sevmem”in yönetmen ve oyuncu kadrosu gösterimden sonra seyircilerin sorularını yanıtladı. Söyleşiye filmin başrol oyuncularından Melisa Sözen’le birlikte katılan yönetmen Rezzan Tanyeli, “Ben bu filmde insanların birbirlerine iyi gelmelerinin hikâyesini anlattım. Filmi çekerken festivalde yer alacağımızı hiç düşünmemiştim. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Festivalde yarışan genç ve yetenekli yönetmenler var, onlara baktığımda biraz geç kaldığımı düşünüyorum” dedi.

    Festivalde galası yapılan ve Köy Enstitüleri’ni anlatan “Toprağın Çocukları” gösteriminden sonra ise yönetmen Ali Adnan Özgür, " Filmde anlatılanlar, enstitü mezunlarıyla yaptığımız görüşmelerden sonra ortaya çıkan gerçek öykülerdir. Köy Enstitüleri’ni anlatmaya devam edeceğim" dedi.

    Festivalde bugünün film programı şöyle:

    AKM Aspendos

    15:00 Umut Üzümleri

    18:00 Kuma

    20:30 Sağ Salim

    AKM Perge

    20:30 Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali

    Migros Cinemaximum Salon 1

    15:00 Öldür Beni (Töte mich)

    18:00 Konvoy

    20:30 Palilula Diye Bir Yer (Undeva la Palilula)

    Migros Cinemaximum Salon 7

    15:00 Akkyz

    18:00 Kapı

    Özdilek Park Cinetime Salon 7

    12:00 Güzelliğin On Par' Etmez...

    15:00 Hile Yolu

    18:00 Evdeki Yabancılar

    20:30 Zerre

    Aksin Plaza Salon 3

    15:00 Toprağın Çocukları

    18:00 Pazarları Hiç Sevmem

    Shemall Avm Cinemapink Salon 1

    12:00 El Gusto

    15:00 Biz ve Ben (The We and The I)

    18:00 Öğrenci (El Estudiante)

    20:30 Turuncu Giyenler (Narenji Poush)

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top