Hesabım
    Gezici Festival'de Türkiye Sineması 2012

    Son dönemde öne çıkan yerli yapımlar Gezici Festival'de...

    Gezici Festival sadece dünya festivallerinden ödüllerle dönmüş son dönem dünya sinemasıyla değil, ülke sinemasının son yılda öne çıkan yapımlarından yeni yönetmenlerin ödül alan ilk filmlerine uzanan Türkiye Sineması 2012 ile de zengin bir seçki oluşturdu. Festivalde Türkiye’de kadın olma durumu, yakın tarihimizle hesaplaşma ve Anadolu’nun öteki yüzüne bakan filmlerin yönetmen ve senaristleri Gezici Festival’in Ankara galalarında izleyicilerle bir araya gelecek.

    Festivalin ilk konukları 30 Kasım’da gösterilecek Zerre filminin senarist ve yönetmeni Erdem Tepegöz ve yapımcısı Kağan Daldal olacak. 1 Aralık'ta Ankara galası yapılacak Lal Gece filminin gösterimi sonrası yönetmen Reis Çelik ve Babamın Sesi’nin senarist ve yönetmenlerinden Orhan Eskiköy, 2 Aralık’ta Küf filminin yönetmen ve senaristi Ali Aydın, 3 Aralık’ta Araf’ın senarist ve yönetmeni Yeşim Ustaoğlu ile 4 Aralık’ta Devir filminin senarist ve yönetmeni Derviş Zaim, 5 ve 6 Aralık Aralık’ta son filmi Yeraltı ile Zeki Demirkubuz ve Şimdiki Zaman filmiyle yönetmen-senarist Belmin Söylemez festival katılımcılarıyla buluşacak.

    Türkiye Sineması 2012 bölümünün filmlerine yakından bakacak olursak; Antalya’da En İyi İlk Film ve Yönetmen de dahil dört ödül kazanan Erdem Tepegöz imzalı Zerre; bir kadının yaşamındaki tıkanıklığa ve şimdiki zamandan kurtulma çabasınını anlatan Belmin Söylemez izalı Şimdiki Zaman; İnan Temelkuran’ın Kristen Stevens ile ortak yönettiği milli güreşçi Evin Demirhan’ın öyküsünü anlatan belgesel Siirt'in Sırrı; Yeşim Ustaoğlu'nun trajik bir aşkı anlattığı Araf; 18 yıldır oğlundan haber alamayan bir babanın hüzünlü öyküsünü anlatan Ali Aydın imzalı Küf; Altın Koza’dan En İyi Film ve Senaryo ödülleriyle dönen Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan’ın ortak yönettiği Babamın Sesi; Berlin’de Kristal Ayı kazanan Reis Çelik imzalı Lal Gece; Zeki Demirkubuz'un Dostoyevski'nin "Yeraltından Notlar" adlı eserinden uyarladığı Yeraltı ve Derviş Zaim'in merakla beklenen yeni filmi Devir.

    30 Kasım–10 Aralık 2012 tarihleri arasında Ankara'da başlayacak olan festival, 7-10 Aralık tarihlerinde Sinop'a konuk olacak. Festival hakkında detaylı bilgi: http://www.gezicifestival.org/

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top