Hesabım
    Gezici Festival’de Bugün: 4 Aralık Salı

    Festivalde günün programı...

    Sponsorları arasında Beyazperde'nin de yer aldığı Gezici Festival, 5. gününe girdi. Bugün Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda 18.45'de gösterilecek Derviş Zaim'in son filmi Devir, yönetmenin katılımıyla renklenecek. Ayrıca günün Tuncel Kurtiz seçkisi filmi Elio Petri imzalı Her Türlü Kuşkunun Ötesinde Bir Yurttaş Hakkında.

    KIZILAY BÜYÜLÜ FENER SİNEMASI - SALON 1

    12.15 Hayır (No) Pablo Larrain

    Şili, Abd, Meksika, 2012, 35mm, 110’, İspanyolca; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı

    Ödüller Sanat Sineması Ödülü Cannes

    Şilili diktatör Augusto Pinochet’nin 1988’de uluslararası baskı sonucu başkanlığını halk oyuna sunmasıyla ilgili gerçek bir öykü. Gael Garcia Bernal’in canlandırdığı reklamcı, muhalifler için hazırladığı kampanyayla sıradışı bir özgürlük hareketine imza atıyor. Zekice kotarılmış, komik ve sürükleyici bu politik gerilim, Şili’nin yabancı film Oscar adayı.

    14.30 Kaplanın Yılı Sebastián Lelio

    Şili, 2011, 35mm, 82’, İspanyolca; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı

    Ödüller Çevre Ödülü Locarno

    27 Şubat 2011’de Şili’yi yerle bir eden deprem, hapisteki Manuel’i özgürlüğüne kavuşturur. Çaresizce sevdiklerini aramaya başlayan Manuel, dalgaların kıyıya sürüklediği kafesin içindeki kaplanı kurtarır ve ne kaplanın ne de kendisinin çok fazla yaşam şansı olmadığını fark eder.

    16.30 Araf Yeşim Ustaoğlu

    Türkiye, Almanya, Fransa, 2012 35mm, 124’, Türkçe; İngilizce Altyazılı

    Ödüller En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Sanat Yönetmeni, Umut Veren Kadın Oyuncu, Umut Veren Erkek Oyuncu Adana • Siyah İnci Ödülü Abu Dhabi • En İyi Kadın Oyuncu Tokyo

    Ustaoğlu, bu aykırı aşk ve cinsellik öyküsünü gayet olgun bir sinemayla ve büyük ustalara yakışır dokunaklı bir sadelikle anlatıyor. Film böylece dar ilişkiler çerçevesini aşıp, hızla değişen bir topluma tutulmuş bir aynaya dönüşüyor da denebilir. -Atilla Dorsay

    18.45 Devir Derviş Zaim

    Yönetmen Derviş Zaim’in katılımıyla.

    Türkiye, 2012, 35mm, 75’ Türkçe; İngilizce Altyazılı

    Devir, Burdur’un Hasanpaşa ilçesinde yaklaşık 750 yıllık bir geçmişi olan koyun yıkama şenliği etrafında gelişen olayları anlatıyor. Filminde yöre insanlarına yer veren Zaim, üç koyun çobanı üzerinden hem bölgedeki yöresel hayatı, hem şenliği, hem de köyün çevresine kurulan mermer ocağının çevrede yaptığı tahribatı gözler önüne seriyor.

    21.15 Düşler Diyarı (Beasts of the Southern Wild) Benh Zeitlin

    Abd, 2012, 35mm, 92’, İngilizce; Türkçe Altyazılı

    Ödüller Altın Kamera, Genç Bakış Ödülü, Fipresci Ödülü, Kiliseler Birliği Özel Mansiyonu Cannes • Jüri Büyük Ödülü, En İyi Görüntü Sundance • En İyi Yönetmen Seattle • İzleyici Ödülü: En İyi Film Los Angeles • Büyük Ödül, Umut Veren Yeni Yönetmen Ödülü Deauvillle

    Dış dünyayla ilişkisi kesilmiş, su baskını tehdidi altındaki küçük ve fakir bir topluluk hayatta kalmak için çabalamaktadır. Hem toplumsal gerçekçi bir dram, hem büyülü bir masal, hem de uyarıcı bir ekolojik öykü. Düşler Diyarı birbirinin içine geçmiş üç güzel film.

    KIZILAY BÜYÜLÜ FENER SİNEMASI - SALON 3

    19.00 Her Türlü Kuşkunun Ötesinde Bir Yurttaş Hakkında Elio Petri

    İtalya, 1970, Dcp, 112’, İtalyanca; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı

    Ödüller En İyi Yabancı Film Oscar • Jüri Büyük Ödülü, Fipresci Ödülü Cannes • En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu David Di Donatello • En İyi Film Edgar Ödülleri • En İyi Yönetmen, En İyi Öykü, En İyi Erkek Oyuncu İtalyan Ulusal Film Eleştirmenleri Sendikası • En İyi Yabancı Film Kansas City Film Eleştirmenleri Birliği Ödülleri

    Bir polis metresini öldürür; cinayetin araştırılmasını da kendi yönlendirir. Güçlü karakteri ve konumu nedeniyle meslektaşları onu suçlu bulma konusunda aciz kalırlar. Bir katilin kusursuz çizilmiş anatomisi. Petri’nin faşizm karşıtı filmi iğneleyici, dokunaklı, aynı zamanda da ürkütücü.

    21.00 Onur Yürüyüşü Srđan Dragojević

    Sırbistan, Hırvatistan, Makedonya, Slovenya, 2011, Dcp, 115’, Sırpça; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı

    Ödüller Panorama İzleyici Ödülü, Kiliseler Birliği Özel Mansiyon Berlin • İzleyici Ödülü Torino Gey Ve Lezbiyen Film Festivali • En İyi Kadın Oyuncu Pula

    Geylere yönelik taciz ve iç savaşın sonuçları komediye dönüştürülmesi zor iki konu olsa da Dragojevic, Onur Yürüyüşü’nde bunu başarıyor. Homofobik bir haydut ile eşcinsel bir veteriner, tuhaf bir ittifak oluşturarak, Belgrad’daki gey onur yürüyüşünün güvenliğini sağlamaya çalışıyorlar.

    ALMAN KÜLTÜR MERKEZİ

    9.30 Çocuk Filmleri: Hollanda

    14.00 Annemin Kollarında Atia Jabarah Al-Daradji, Mohamed Jabarah Al Daradji

    Irak, İngiltere, Hollanda, Birleşik Arap Emirlikleri, 2011, Hdcam, 86’, Arapça; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı

    Huşam, Bağdat’ın en tehlikeli mahallesinde kendisinin kurduğu küçük yetimhanede koruma altında olan, savaştan zarar görmüş 32 çocuğun umutlarını, hayallerini ve beklentilerini gerçekleştirmek için yorulmaksızın çalışmaktadır. Ev sahibi, yetimhaneyi boşaltmaları için Huşam ve çocuklara iki hafta süre verdiğinde umutsuz bir arayış başlayacaktır.

    16.00 Kısa İyidir 1

    18.30 Havai Fişekler Giacomo Abbruzzese

    Fransa, 2011, Hdcam, 21’, Kurmaca, İtalyanca, Arapça, Fransızca; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı

    Yarın Zavtra Andrey Gryazev

    Rusya, 2012, Hdcam, 90’, Belgesel, Rusça; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı

    Rusya’da bir tür politik performans yapan ve ünü dünyaya yayılan sanat grubu Voina’nın devlet karşıtı muzip eylemleri üzerine bir belgesel.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top