Hesabım
    Zero Dark Thirty CIA'yi Memnun Etmedi

    Usame Bin Ladin'in yakalanış serüvenini anlatan film hakkında CIA açıklama yaptı...

    Bir döneme damgasını vuran ve tarihin en büyük insan avının öznesi durumuna gelen El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in yakalanıp öldürülmesi sürecini işleyen Zero Dark Thirty her ne kadar eleştirmenleri memnun etse de, CIA için aynı şeyi söyleyemeyiz.

    CIA yöneticisi Michael Morell yaptığı açıklamada filme konu olan hikâyenin gerçek bir olaydan uyarlansa da kurgu olduğunu ve gerçekleri tam anlamıyla yansıtmadığını söyedi. Film yapımcıları ile fikir alışverişi içinde bulunduklarını söyleyen Morrel, Zero Dark Thirty'nin ise son halini izlemediklerini belirtti.

    Usame Bin Ladin’in kaçış ve kovalamacasının perde arkasını ele alan filmde Ladin'in öldürülmesine giden sürecin bir ekip işi olduğunun altını çizen Morrel, filmde bu başarının bir kaç kişinin çabası gibi gösterildiğini söyledi. Ayrıca filmin kilit noktalarından biri olan "ileri soruşturma teknikleri"nden suda boğma işkence tekniğinin Bin Ladin'in yerinin bulunmasında bir etkisinin olmadığı vurgulandı.

    Jessica Chastain'in Bin Ladin'in yerini tespit eden CIA Ajanı Maya'yı oynadığı film yönetmen Kathryn Bigelow'un Oscarlı The Ölümcül Tuzak (The Hurt Locker)'tan sonraki yeni çalışması. Filmin ülkemizdeki vizyona tarihi 1 Şubat 2013.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top