Hesabım
    70. Altın Küre Ödülleri Sahiplerini Buldu!

    Geceye Ben Affleck imzalı Argo damgasını vururken, oyuncu kategorilerinde sürpriz çıkmadı...

    Oscar Ödülleri'nin ön provası olarak kabul edilen Altın Küre Ödülleri (Golden Globes) dün gece Beverly Hills'te düzenlenen görkemli bir törenle 70. kez sahiplerini buldu. Ünlü yıldızların birbirinden şık tasarımlarla boy gösterdiği Kırmızı Halı geçişinden sonra Amy Poehler ve Tina Fey'in renkli sunumuyla ödül törenine geçildi.

    Sinema kategorisinde küreler için beklenen oldu ve Ben Affleck'in son filmi 'Argo' drama kategorisinde En İyi Film ödülünün sahibi olurken, Affleck'e de En İyi Yönetmen ödülünü evine götüren isim oldu. Lincoln filmindeki performansıyla Daniel Day-Lewis En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alırken, son üç yıldır çizgisini iyice yükselten Jessica Chastain,  Kathryn Bigelow imzalı Zero Dark Thirty filmindeki Maya rolüyle En İyi Kadın Oyuncu ödülüneün sahibi oldu.

    Komedi-Müzikal dalının galibi ise 2013'ün en güçlü filmlerinden biri olan Sefiller (Les Miserables) oldu. Oyuncusu Hugh Jackman'a is bu dalda En İyi Erkek Oyuncu ödülünü de getirdi.

    Altın Küre Ödülleri'nin Cecil B. DeMille Ödülü ise bu yıl Jodie Foster'a sunuldu. Foster'ın ödülünü sunan oyuncu Robert Downey Jr., Foster'ın ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu kendi üslubundaki mizahi konuşmasıyla vurguladı. Foster yaptığı teşekkür konuşmasında, bugüne kadar beraber çalıştığı ekip arkadaşlarına teşekkür etti. Aynı zamanda yaşamı, kariyerine dair esprili ve duygusal itiraflarda da bulundu. Foster bundan sonra daha az göz önünde olacağını söylerken, sahne ışıkları altındaki kariyerini de sonlandıracağının sinyallerini verdi.

    70. Altın Küre Ödülleri'nin sinema dalındaki tüm kazananları :

    En İyi Film- Drama

    En İyi Komedi/Müzikal

    En İyi Yönetmen

    En İyi Erkek Oyuncu - Drama

    En İyi Kadın Oyuncu - Drama

    En İyi Erkek Oyuncu - Komedi/Müzikal

    En İyi Kadın Oyuncu - Komedi/Müzikal

    En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

    En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

    En İyi Senaryo

    En İyi Animasyon Film

    Yabancı Dildeki En iyi Film

    En İyi Müzik

    En İyi Şarkı

    Adele, Skyfall

    Televizyon kategorisinin ödül kazananları için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top