Hesabım
    Tuncel Kurtiz “Mutlu Aile Defteri” Filmi İçin 40 Yıl Gençleşti!

    Başrolünde Tuncel Kurtiz'in yer aldığı "Mutlu Aile Defteri" 8 Şubat'ta vizyona giriyor...

    Nihat Durak’ın yönetmenliğinde çekilen ve başrollerini Tuncel Kurtiz, Binnur Kaya, İlker Aksum, Bülent Emrah Parlak, Büşra Pekin ve Öner Erkan'ın paylaştığı “Mutlu Aile Defteri8 Şubat’ta vizyona girmeye hazırlanıyor.

    Ünlü oyuncu Tuncel Kurtiz, sert bir mizaca sahip emekli albay Yıldırım Taşyumruk karakterini canlandırdığı filmin flashback sahneleri için 40 yıl gençleşti. 4 saatlik özel bir makyajla rolüne hazırlanan ve 40 yıl geriye dönen Kurtiz, filmin genel absürd-mizahi havasına uygun bir makyajla karakterin geçmişindeki takıntıları, yalnızlıkları, komik yönleri daha da çok vurgulandı.

    Kurtiz yaptığı açıklamada oyunculuğun makyaj ve kostüm kısımlarının çok sıkıcı olduğunu söyledi ve "Tabii gençleştirme makyajı epey zahmetli ve uzun sürer, ama ben gençliğimden beri başıma dert açmayı pek severim, bana teklif edildi mi hatırlamıyorum, ama gençliğimi oynamaya pek hevesli olduğumu iyice ihsas  ettim ve rolü kaptım." şeklinde konuştu.

    40 yıl öncesi hakkında da açıklamalarda bulunana oyuncu, "Kendi hayatımda 40 yıl öncesine gidersek, önce gönüllü sonra mecburi gurbet yıllarının başlangıcı, 12 Mart darbesinden hemen sonra Umut filminin Cannes Film Festivalinde takdimini ben yapmıştım o dönemde … Sonra Türkiye’ye dönmeden, İsveç’e gidişim. O sıralar Berlin'de yaşayan bir arkadaşımın yardımıyla, onun yazdığı filmde küçük bir rol oynuyorum. Bu film beğeniliyor ve başka teklifler geliyor. Yine orada yaşayan arkadaşım İsveç Kraliyet Tiyatrosundan bir burs alıyor, bu burs benim 20 yıl süren yurtdışındaki aktörlük ve yönetmenlik hayatımın kapılarını açıyor.” dedi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top