Hesabım
    Cannes 2013: Jim Jarmusch Soruları Yanıtladı

    Only Lovers Left Alive'ın yönetmeni ve oyuncuları filmi anlattı.

    Cannes Film Festivali'nde Only Lovers Left Alive'ın basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya filmin yönetmeni Jim Jarmusch ve oyuncuları Tilda Swinton ve Tom Hiddleston katıldı.

    Jarmush, filmin esin kaynağı ile ilgili olarak; '' Yedi yıldır bir vampir hikayesi yönetmek istiyordum. Fakat finansman konusunda zorlanıyordum. Başta Tilda ve konuştuğum diğer herkes işler karmaşık hale geldiğinde bile vazgeçmediler.'' ifadesini kullandı. Yönetmen filmdeki iki baş rol oyuncusunun da İngiliz olması konusunda; ''İngiliz edebiyatı ile ilgilenmeye başladığımda, vampir hikayelerinde çok İngiliz bir yan olduğunu keşfettim'' dedi. Filmdeki mekan kullanımıyla ilgili olarak Jarmush; ''Tangier ve Detroit beni özel nedenlerden dolayı çok etkilediler. Detroit çok gizemli ve büyülü bir şehirdi. Bugün ise çok depresif ve trajik bir durumda. Filmdeki müziklere ilham verdi. Müzikler de rastgele seçilmedi. Bu film aslında görsel bir müzik'' yorumunu yaptı.

    Oyuncu Tilda Swinton ise vampirlerle ilgili olarak; '' Hepimiz vampirlerden çok etkileniyoruz çünkü sonsuza kadar yaşıyorlar, Hepimiz ölümden korkuyoruz'' dedi. Tom Hiddleston ise rolü ile ilgili olarak; ''Adam'ın büyüleyici bir perspektifi var, melankoliyi ve romantizmi temsil eden bir karakteri oynama fikrini çok sevdim. Bu birbirini seven ve kabul eden iki kişinin aşkı. Biz aşkı ölümsüzlük bağlamında keşfettik'' dedi.

    Festivalin favori filmlerinden olan Only Lovers Left Alive'ın bir sahnesinde Eve rolündeki Tilda Swinton'ın valizine doldurduğu kitaplardan birinin Elif Şafak kitabı olduğunu da belirtelim.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top