Hesabım
    İranlı Ödüllü Yönetmen Asghar Farhadi, Altın Portakal Film Festivali'nde Bir Söyleşi Gerçekleştirdi

    Oscar ödülü sahibi İranlı Yönetmen Farhadi, 50. Uluslararası Antalya Film Festivali bünyesindeki söyleşide soruları yanıtladı

    50’nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali özel gösterimler kuşağı, “Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader az Simin)” adlı filmiyle en iyi yabancı film ve en iyi özgün senaryo dallarında Oscar kazanan İranlı ünlü yönetmen Asghar Farhadi ve yeni filmi Geçmiş (Le Passé)’i konuk etti. Özel bir söyleşide bulunan ödüllü yönetmene, filmin başrol oyuncusu Ali Mosaffa da katıldı.

    Sinemaseverlerden gelen soruları yanıtlayan Asghar Farhadi, “Türk sinemasında beğendiniz filmler nedir” sorusu üzerine, “Nuri Bilge Ceylan’ın filmlerini beğeniyorum. Daha eskiye gidersek Yılmaz Güney’i çok seviyorum. Filmlerini çok beğeniyorum” dedi.

    The Past filminin neden Fransa’da çekildiği ve niçin İran kültürüne dair çok az unsurun bulunduğu sorusunu da yanıtlayan isim, “Öykü bunu gerektiriyordu. Bu hikaye ayrıntılar üzerine kurulu. İran’da çekseydim daha farklı bir film olurdu” açıklamasında bulundu.

    “Elly Hakkında” ve “Bir Ayrılık” adlı filmleri ile ülkemizde tanınan Asghar Farhadi, siyasi filmlere inanmadığını ve daha çok insan ve aile ilişkilerine yönelik dramatik öykülere yöneldiğini söylerken önemli bir de ekleme yapıyor, “Zaten insan ilişkilerinde siyaset, ahlak, aile hepsini bulmak mümkün.”

    Senaryo yazarlığı mı yoksa yönetmenliğin mi ağır bastığına dair bir soruya da yanıt veren İranlı yönetmen, senaryo yazarken daha enerji dolu olduğun belirtiyor ve önce senaristim, sonra yönetmenim, diyerek konuya açıklık getiriyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top