Hesabım
    16. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali Başladı!

    Yılın son film festivali sinemaseverlere kapılarını açtı!

    Türksak Vakfı'nın öncülüğünde ve Kültür-Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle hayata geçen 16. Randevu İstanbul Film Festivali, dün akşam Harbiye Cemil Reşit Rey Konser salonunda düzenlenen bir açılış gecesiyle kapılarını sinemaseverlere açtı.

    Sinema, tiyatro ve akademi camialarından Zafer Algöz, Hatice AslanSelen Uçer, Serdar Orçin, Gülriz Suriri, Yekta Kopan, İlber Ortaylı gibi pek çok davetli ismin katıldığı gecede basının ilgisi de yoğundu. Oyuncu Özge Ulusoy'un sunduğu tören, performans sanatçısı Ziya Azazi'nin "Dervish in Progress" adlı modern dans gösterisiyle başladı. Ardından sinema emekçisi Erkan Aktaş'a, senarist-yönetmen Reis Çelik'e, tarih profesörü Mübahat Kütükoğlu'na, yazar ve senarist Selim İleri'ye ve son olarak Filistin sinemasının öncü ismi Hany Abu-Assad'a Onur Ödülleri takdim edildi.

    Festivalin açılış gecesinde ise Amerikan kölelik sistemini sert bir dille sinemaya taşıyan Steve McQueen imzalı 12 Yıllık Esaret (12 Years A Slave) filmi seyircilerle buluştu.

    16. Randevu İstanbul Film Festivali, 20 - 26 Aralık tarihleri arasında Cinemaximum Zorlu Center, Levent Cinemaximum Kanyon ve Beyoğlu Cinemaximum Fitaş salonlarında seyircisiyle buluşuyor, bilet fiyatları ise gündüz seanslarında 5 TL ve akşam gösterimlerindeyse 10 TL.

    Deatylı program ve filmler : http://www.randevuistanbul.com/

    Haber: Duygu Kocabaylıoğlu

    Fotoğraflar: Merve Fettahoğlu

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top