Hesabım
    Ankara'da Festival Heyecanı Başlıyor

    Türkiye'de görme, işitme ve ortopedik engellilerin erişebildiği ilk film festivali olan Ankara Engelsiz Filmler Festivali, gösterimlerine 21 Mayıs Çarşamba gününden itibaren başlıyor.

    Soma'da gerçekleşen maden faciası nedeniyle 20 Mayıs Salı akşamı Opera Sahnesi’nde yapılması planlanan Açılış Töreni'ni iptal eden Festival'de film gösterimleri ve atölye çalışmaları 21-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ankara Engelsiz Filmler Festivali geçen sene olduğu gibi bu sene de tüm gösterimlerini ücretsiz olarak seyircilerin beğenisine sunacak. Festival'deki yan etkinlikler de ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

    Festival'de tüm filmler görme engeli olanlar için sesli betimleme, işitme engeli olanlar içinse işaret dili ve ayrıntılı altyazı eşliğinde gösteriliyor. Engeli olmayan seyirciler ise Festival stantlarından edindikleri kulaklıklarla filmleri takip edebiliyorlar. Ankara Engelsiz Filmler Festivali bu sene de Türkiye ve dünya sinemasının en iyi örneklerini ağırlayacak. Festival kapsamında Engelsiz Yarışma, Türkiye Sineması, Dünyadan, Uzun Lafın Kısası, Çocuklar İçin, Engel Tanımayan Filmler ve Sinema Tarihinden başlıkları altında sinemaseverlerle buluşacak. Son dönem Türkiye sinemasının en iyi örneklerinin Seyirci Özel Ödülü, En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödülleri için yarışacağı Engelsiz Yarışma'da yurtiçi ve yurtdışında pek çok film festivalinden ödüllerle dönmüş filmler yer alacak.

    Engelsiz Yarışma’da Alphan Eşeli’nin Eve Dönüş Sarıkamış 1915 (2013), Melik Saraçoglu ve Hakkı Kurtuluş’un Gözümün Nûru (2013), Ramin Matin’in Kusursuzlar (2013), Onur Ünlü’nün Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013) ve Reha Erdem’in Şarkı Söyleyen Kadınlar (2013) adlı filmleri yer alıyor. Yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, oyuncu Bennu Yıldırımlar ve oyuncu Selen Uçer'in yer aldığı yarışma jürisi, En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini belirleyecek. Yarışmanın ödülleri 25 Mayıs Pazar günü Opera Sahnesi'nde gerçekleştirilecek Ödül Töreni ile sahiplerini bulacak.

    Festival hakkında ayrıntılı bilgiye Festival’in www.engelsizfestival.com adresinden ulaşabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top