Hesabım
    Başkentte Festival Zamanı

    Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen, Türkiye’nin en köklü film festivallerinden olan Ankara Uluslararası Film Festivali bu yıl 5 – 15 Haziran tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

    Bu yıl 25. yaşını kutlayan festivalde, ulusal uzun film, kısa ve belgesel film yarışmaları yapılıyor. Başkanlığını İnci Demirkol'un yaptığı festival, 25. yılında temasını “Bellek/sizleşme” olarak belirledi. Geçmişi günümüze taşımak ve yeniden anlamlandırmak olarak düşünülen bellek vurgusu, festivalin genel çizgisini de ortaya koyuyor. Festival süresince Türk Sineması’nın 100. yılı dolayısıyla Ankara sokakları ve meydanları Türk Sineması’nın görselleriyle donatılıyor.

    25. yıl nedeniyle geçmişte ödül almış, jürilik yapmış, festivale katkı sunmuş kişilere açılış töreninde şükran plaketleri sunulacak. Yine festival çerçevesinde Başkent Ankara sinema ve sanat dünyasının ünlü isimlerini de ağırlayacak. Festivalin konukları arasında, yarışma bölümlerinde filmleri gösterilen yönetmen ve oyuncuların yanı sıra birçok ünlü sanatçı olacak.

    25. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında yer alacak “en kısa festival” bölümünde, bir Vine festivali düzenleniyor. Akıllı telefonlardaki Vine uygulamasıyla, #enkisafestival hashtag’i kullanılarak çekilen 6 saniyelik videolar özel bir gösterimde izleyiciye sunulacak.

    Festivalin en ilgi çekici bölümü ise Ulusal Film Yarışması. Bu yılki yarışmanın jürisi ise yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, oyuncu Belçim Bilgin, oyuncu Mert Fırat, öğretim üyesi Dr. Ali Karadoğan ve ünlü Yunan görüntü yönetmeni Andreas Sinanos’tan oluşuyor.

    Yarışma için başvuran 35 filmin arasından seçilen 10 film ise büyük ödülü almak için mücadele edecek. Yarışma filmleri şunlar:

    Kusursuzlar - Yönetmen: Ramin Matin

    Cennetten Kovulmak - Yönetmen: Ferit Karahan

    Mavi Dalga - Yönetmen: Zeynep Dadak & Merve Kayan

    Bi Küçük Eylül Meselesi - Yönetmen: Kerem Deren

    Şarkı Söyleyen Kadınlar - Yönetmen: Reha Erdem

    Bir Varmış Bir Yokmuş - Yönetmen: Kazım Öz

    Daire - Yönetmen: Atıl İnanç

    Gözümün Nuru - Yönetmen: Hakkı Kurtuluş & Melik Saraçoğlu

    Özür Dilerim - Yönetmen: Cemil Ağacıkoğlu

    Üç Yol - Yönetmen: Faysal Soysal

    Yarışma filmlerinin dışında, “Özel Gösterim” adı altında yine Türk sinemasının son dönem filmlerinden örnekler yer alacak.

    Festivalle ilgili ayrıntılı bilgi için www.filmfestankara.org.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top