Hesabım
    18. Uçan Süpürge'den İlk İzlenimler

    Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali bu yıl 18'in Halleri temasıyla festival severler ile buluşuyor..

    18. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali geçtiğimiz cuma akşamı düzenlenen açılış töreni ile başladı. Beyazperde'nin de aralarında bulunduğu basının katılımıyla Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde düzenlenen töreni Başak Daşman ve Yetkin Dikinciler sundu.

    Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin genç kurul başkanı Damla Sönmez'in konuşması ile başlayan tören; kurgu, görüntü yönetmenliği ve senaryo dalında Bilge Olgaç Başarı Ödülleri ve onur ödüllerinin dağıtımıyla devam etti.

    Kurgu dalında Aylin Zoi, görüntü yönetimi dalında Deniz Eyüboğlu ve senaryo alanında da Emine Yıldırım ödül alırken, 18’in halleri tema ödülünü Prof. Dr. Nermin Abadan Unat ve onur ödülünü ise Hümeyra aldı. Geceye şarkıları ile damgasını vuran isim ise Kalben oldu. Kalben, Hümeyra'nın şarkılarından biri olan Adım Kadın'ı da seslendirerek, gecenin temasına katkıda bulundu.

    Cumartesi günü başlayan film gösterimleri devam ederken, gösterimin ardından Deniz Seviyesi ekibinden yönetmenler Nisan Dağ, Esra Saydam ve başrol oyuncuları Damla Sönmez ile Ahmet Rıfat Şungar'ın katılımlarıyla gerçekleşen söyleşi, sansür tartışmalarının ardından filmini festivallerden geri çeken Çiğdem Vitrinel'in filmi Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku gösterimi ve ardından yönetmen ve Sezin Akbaşoğulları ile gerçekleşen söyleşi, Kredi Limiti isimli Gürcistan filmiyle festivale katılan yönetmen Salome Alexi'nin söyleşisini de Beyazperde'nin Periscope hesabı üzerinden canlı yayınla takipçilerimizle paylaştık.

    Hafta sonunun ardından Uçan Süpürge, Büyülü Fener ve Çağdaş Sanatlar Gösteri Merkezi'nde film gösterimlerinin yanısıra forum ve yönetmen katılımlı söyleşilerle devam ediyor. Festivalin Facebook sayfasını takip ederek günlük programa ulaşabilir ve filmlerin yanı sıra keyifli söyleşilere de katılabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top