Hesabım
    Hannas: Karanlıkta Saklanan Bugün Vizyonda!

    Yerli korku filmi Hannas: Karanlıkta Saklanan bugün vizyona girdi.

    Başrollerini Hazal ŞenelFurkan KızılayFatma KaranfilBükre AtalaEmin Gümüşkaya'nın paylaştığı merakla beklenen yerli korku filmi Hannas: Karanlıkta Saklanan bugünden itibaren vizyonda. Bilimle dinin arasındaki ince çizgiyi sorgulayan filmin yönetmen koltuğunda Kamil Aydın, senarist koltuğunda Burcu Çetin oturuyor.

    Abilerinin para hırsı yüzünden başına musallat olan kötücül bir cin ile savaşan Elif, yeni işe başladığı klinikte kafasında sorular olan psikiyatrist Mert Türker'in son hastası olur. Aldığı eğitimin ışığında Elif'e teşhis koymaya ve tedavi uygulamaya başlayan doktor Mert, işinin sandığından da zor olduğunu çok geçmeden anlayacaktır. Üstelik kliniğin diğer hastaları olan Muazzez Hanım ve Esat Bey'in de durumları Mert'te şüphelere yol açmaktadır...

    Filmin Türkiye genelindeki seans bilgileri için tıklayınız.

    Filmin eleştirisi için tıklayınız.

    HANNÂS  Nedir?

    Nas Suresinde geçen HANNÂS insanların göğüslerine vesvese veren, sinsi cin ve insan şeytânıdır. Bunlardan kaçınmak için Allah'a sığınılması, peygamber Muhammed'e ve İslam dininin inananlarına emredilmiştir. .

    Hannâs, geri kalmak, sıkılmak, daralmak anlamındaki hunûs kökünden mübalağa sıfatıdır. Geri kalan, kötülüğe sürüklemek için insanı arkasından izleyip döne döne vesvese veren, Allah anıldığı zaman sıkılan şeytân ve şeytân ruhlu insandır. Vesvese verecek şeytân veya insan, hep insanın ardında gezer, fırsat bulup onu kandırmaya çalışır.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top