Hesabım
    İstanbul Modern'de Yönetmenlerle Buluşmaya Davetlisiniz!

    İstanbul Modern Sinema etkinliklerine Zeki Demirkubuz ile devam ediyor!

    İstanbul Modern Sinema, Türkiye’nin farklı kuşaklardan sanatsal kimliği ve özgün yaklaşımlarıyla öne çıkan yönetmenlerini ağırlamaya devam ediyor. Üçüncüsü gerçekleşen "Yönetmenlerle Buluşma"nın bu haftaki konuğu Türkiye sinemasının “auteur” yönetmenlerinden biri olan Zeki Demirkubuz. Demirkubuz’un filmografisinde yer alan 10 film, sinema yazarlarının sunumları ve oyuncuların katılımıyla izleyiciyle buluşacak.

    Yönetmenlik macerasına 1994 yılında C Blok ile başlayan Demirkubuz, “Karanlık Üzerine Öyküler” adını verdiği üçlemesinin ilk iki filmi Yazgı ve İtiraf ile 2002 yılında Cannes Film Festivali'nin “Belirli Bir Bakış” bölümünde gösterildi. Gündelik hayatın içinde gizlenen tutku, saplantı ve acı temalarını cımbızlayarak çıkartan yönetmen Camus ve Dostoyevski çağrışımlı öğeler, iç içe geçen anlatım motifleri ve geleneksel sinema dilinden ayrılan denemelerle her daim kendine özel kadrajlar yarattı.

    Program kapsamında film gösterimleri ile birlikte yazar Tarık Tufan ve Zeki Demirkubuz’un da katılımıyla bir söyleşi de gerçekleşecek.

    4 Şubat Perşembe günü İstanbul Modern'de yapılacak olan bu özel programa ücretsiz olarak katılım gerçekleştirebilirsiniz!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top