Hesabım
    Filmmor’un İlk Günü Heyecan Dolu!

    Filmmor bugün başlıyor!

    Festival ilk gününde Chantal Akerman Toplu Gösterimi Chantal Hakkında Her Şey kapsamında yönetmenin Conrad’ın aynı adlı romanından serbest biçimde uyarladığı Budala Almayer 12.00’de İstanbul Modern’de gösterilecek. Chantal Akerman’ın son filmi, 2015 yapımı No Home Movie ise 15.00’te izlenebilir. Sinema tarihinde mor bir iz bırakan yönetmenin hayatındaki en önemli kişi olan, Soykırım’dan sağ kurtulan annesini ve onunla ilişkisini konu alan No Home Movie izleyenleri derinden etkileyen, çok özel bir film.

    Türkiye’de kadın sinemacıların öncülerinden Bilge Olgaç 14. Festival’de de yanı başımızda olacak. Deneysel ve belgesel kısa filmlerinin yanı sıra Şimdiki Zaman adlı uzun metrajlı kurmacasıyla birçok ödül kazanan Belmin Söylemez, kendisi kadar sinemamız için de önemli bir filme imza attı: Bilge ve Öğrencisi: Bir Reji Asistanının Günlüğü. Bu filmin12.00’de Aynalı Geçit’teki gösteriminin ardından ABD’de namus adına işlenen bir cinayeti konu alan Bedel izlenebilir.

    17.00’de Nefin Dinç’in Türkiye’nin altı şehrinden 72 öğrenciyle gerçekleştirdiği atölye çalışmasını konu alan belgeseli Artık Hayallerim Var gösterilecek. Nefin Dinç de filminin ardından soruları cevaplamak üzere Aynalı Geçit’te olacak.19.00 seansında sinemaseverleri festivaller tarihimizde bir ilk bekliyor; Ayşegül Sönmez’in küratörlüğünü yaptığı, kadın sanatçıların işlerinden oluşan ♀Video-Art Seçkisi. Burcu Yağcıoğlu, Gülçin Aksoy, Zeyno Pekünlü, Hatice Güleryüz, Yasemin Özcan, Nilbar Güreş, Canan, Gülsün Karamustafa ve Sejla Kameric’in işleri gösterime sunulacak.

    Detaylı bilgi için: http://www.filmmor.org/

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top