Hesabım
    Toronto Film Festivali'ndeki Yerli Yapımlar!

    41.Toronto Uluslararası Film Festivali'ne 4 adet yerli film katılıyor.

    Bu yıl 41.si düzenlenen dünyanın en prestijli film festivallerinden Toronto Film Festivali programını açıkladı. Açılışı The Magnificent Seven (Muhteşe Yedili) ile yapılacak festivalde bu yıl 4 yerli yapım yer alıyor. Filmler şu şekilde:

    • Tereddüt (Clair Obscur,Yeşim Ustaoğlu)

      İstanbullu genç bir kadın psikiyatrist, bir taşra kasabasında göreve başlar. Fakat hastalarından biriyle arasında hiç tahmin etmediği bir ilişki doğacaktır. Yeni dönem sinemamızın önemli kadın yönetmenlerinden olan Yeşim Ustaoğlu 5. uzun metrajlı filminde yine dramatik bir hikayeyi beyazperdeye taşıyor. Başrollerinde Funda Eryiğit, Ecem Uzun, Mehmet Kurtuluş ve Okan Yalabık’ın oynadığı filmin yapımcılığı da Ustaoğlu Film şirketine ait.

      Dünya prömiyerini Toronto'da yapacak olan "Tereddüt", festivalin Çağdaş Dünya Sineması bölümünde gösterilecek.

    • Kor (Ember,Zeki Demirkubuz)

      Kocası Cemal’in Romanya’ya kaçak işçi olarak gitmesinin ardından evde giysi dikerek geçimini sağlayan Emine, bir giyim atölyesinde eski patronu Ziya ile karşılaşır. Ziya, Emine’nin durumunu görüp ona yardım eli uzatır; bu arada ikilinin arasındaki ilişkinin seyri de değişir. Ancak bir süre sonra Cemal, Romanya’dan döner. Üç kişinin de hayatı dönüşü olmayacak şekilde değişecektir.

      Yönetmenliğini ve senaristliğini Zeki Demirkubuz’un üstlendiği filmin başrollerinde Aslıhan Gürbüz,ve Caner Cindoruk yer alıyor.

      "Kor" da dünya prömiyerini Toronto'da yapacak ve festivalin Çağdaş Dünya Sineması bölümünde gösterilecek.

    • Ayhan ve Ben (Ayhan and Me,Belit Sağ) / Kısa

      Daha önce onlarca kısa filme imza atmış kadın yönetmen Belit Sağ'ın son kısa filmi Ayhan ve Ben, bu yıl festivalin "Wavelength" bölümünde gösterilecek. 

      Film, sanat ve devlet kontrolü arasındaki ilişkiye değiniyor.

    • Sevince (When You Love,Süheyla Schwenk)

      Kocası Ali ve kızları Ela ile Almanya'da yaşayan, hayatı alışveriş ve çocukları ile sınırlı Türk ev kadını Peri'nin hikayesini anlatan film, bu yıl Toronto Film Fesitivali'nin Short Cuts seçkisinde yer alıyor. Filmin yönetmeni Türk kadın yönetmen Süheyla Schwenk.

    Festivalde ayrıca Türk asıllı yönetmen Onur Tükel'in üstlendiği Catfight, Special Presentation bölümünde gösterilecek.

    8-18 Eylül tarihleri arası gerçekleşecek festivalin kapanışı ise, Kelly Fremon Craig yönetmenliğindeki, başrollerinde genç oyuncular Hailee SteinfeldBlake Jenner ve Haley Lu Richardson'ın yer aldığı The Edge of Seventeen filmiyle yapılacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top