Hesabım
    "Albüm" 23. Uluslararası Adana Film Festivali’nde!

    22. Saraybosna Film Festivali'nden ödülle dönen film 23. Uluslararası Adana Film Festivali’nde yarışacak.

    Bu yıl 12-20 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 22. Saraybosna Film Festivali’nde uzun metrajlı film yarışmasının galibi olan Albüm filmi Heart Of Sarajevo / Saraybosna’nın Kalbi olarak adlandırılan Büyük Ödül'le geri dönmüştü. Mehmet Can Mertoğlu imzalı yapım ödül için bu kez de 23. Uluslararası Adana Film Festivali’nde yarışacak.

    Senaryosunda da Mertoğlu’nun imzası olan yapımın başrollerini ise Murat Kılıç ve Şebnem Bozoklu üstleniyor.Kadrosunda ayrıca Müfit KayacanRıza Akın ve Mihriban Er gibi isimleri barındıran yapım evlat edindiğini gizlemeye çalışan bir çiftin hikâyesini mizahi bir dille anlatıyor. Görüntü yönetmenliğini Marius Panduru’nun yaptığı “Albüm”ün kurgusu Ayhan Ergürsel imzası taşıyor.

    Dünya prömiyerini 69. Cannes Film Festivali’nin Eleştirmenler Haftası (La Semaine de la Critique) bölümünde yapan Albüm buradan da an France 4
 Visionary Award / Yılın En Yenilikçi Yönetmeni Ödülü’nü kazanmıştı. Film ayrıca 33. Kudüs Film Festivali’nden de FIPRESCI En İyi İlk Film ödülüyle dönmüştü. 2013 yılında katıldığı 32. İstanbul Film Festivali’nin Köprüde Buluşmalar platformunda, Kültür Bakanlığı, Melodika Ses Post-Prodüksiyonu ve Medienboard ödüllerinin de sahibi olan film 23. Adana Altın Koza Film Festivali’nde de yarışmalı bölümde seyirci ve jüri karşısına çıkmıştı. 

    Çekimleri ağırlıklı olarak Antalya ve Kayseri’de gerçekleştirilen film Türkiye-Fransa- Romanya-Almanya ortak yapımı olarak öne çıkıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top