Hesabım
    Giovanni Scognamillo Anılacak!

    Scognamillo, vefatının 40. gününde SİYAD tarafından düzenlenecek bir etkinlikle anılacak.

    Geçtiğimiz ay yaşamını yitiren Türkiye’nin duayen sinema tarihçilerinden Giovanni Scognamillo, vefatının 40’ıncı gününde Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından düzenlenecek bir etkinlikle anılıyor.

    17 Kasım Perşembe günü 19.00-20.30 saatleri arasında İtalyan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek etkinliğe Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) ile Levanten Kültür Mirası Vakfı da destek veriyor.

    İtalyan Kültür Merkezi’nin Tepebaşı’ndaki adresinde gerçekleşecek etkinlikte SİYAD Başkanı Prof. Dr. Tül Akbal Süalp, FABİSAD adına Barış Müstecaplıoğlu, Levanten Kültür Mirası Vakfı adına Luis Miguel Selvelli, Yeni Film dergisi adına Yusuf Güven ve SİYAD onursal üyelerinden Agah Özgüç ile Scognamillo’nun yakınlarından Nalan Söylemez birer kısa konuşma yapacak. Konuşmaların ardından Sinematek’in katkılarıyla, Scognamillo’nun yaşamına ve çalışmalarına dair Barış Saydam ve Fatih Tatlıcı tarafından hazırlanan 30 dakikalık bir videonun izleneceği etkinlikte son olarak izleyicilerden Scognamillo hakkında anı, duygularını ve düşüncelerini paylaşmak isteyenlere söz verilecek.

    Giovanni Scognamillo’nun resimlerinin yer aldığı bir serginin de yer alacağı etkinlikte ayrıca Scognamillo anısına hazırlanan kitap ayraçları konuklara hediye edilecek. İtalyan asıllı yazar, sinema tarihçisi, araştırmacı, eleştirmen, çevirmen ve eğitmen olan Scognamillo, geçtiğimiz 8 Ekim tarihinde bir süredir solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top