Hesabım
    ABD Box Office: "Dunkirk" Yine Zirvede!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta vizyona girişiyle birlikte zirveyi kapan Dunkirk bu hafta da zirveyi bırakmadı. Listede bu hafta 2 yeni film yer buldu.

    Listenin bu haftaki galibi de başarılı yönetmen Christopher Nolan imzalı savaş dramı Dunkirk oldu. Mucize olarak görülen Dunkirk tahliyesini farklı insanların kesişme hikayeleriyle harmanlayarak anlatan başarılı yapım 2. hafta kapanışını 28,1 milyon dolar ile yaptı. 100 milyon dolar bütçeli film 2. haftasından bütçesini çıkartmayı başarmış oldu. Listenin 2. sırasında da vizyonun taze yapımlarından biri yer aldı. Sanal dünyanın renkli ifade ikonlarının macerasını temel alan yepyeni animasyon Emoji Movie açılışını 25,6 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Film böylece bütçesini yarısını çıkartmış oldu. Listenin 3. sırasında bir komedi filmi yer aldı. Kadınları odağına yerleştiren komedi yapımı Girls Trip 2. hafta kapanışını 20 milyon dolar ile yaptı. 19 milyon dolar bütçeli yapım şu anda 65,5 milyon dolarlık bir gişeye sahip.

    Listenin ilk 3'ü geride kalırken listenin devamını açan yapım ise güzel oyuncu Charlize Theron'u çekici bir ölüm makinesine dönüştüren Sarışın Bomba oldu. James McAvoy'un da kadrosunda yer aldığı aksiyon filmi açılışını 18,5 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Listenin 5. filmi Marvel çizgi roman kahramanları arasında hayranların gönlüne taht kuran Örümcek Adam'ın yeni nesil uyarlaması Örümcek-Adam: Eve Dönüş oldu. İngiliz oyuncu Tom Holland'ın başarıyla beyaz perdeye yansıttığı kahramanın yeni uyarlaması 4. haftasında 13,4 milyon dolar gişe elde etti. 175 milyon dolar bütçeli film şimdiden 278,3 milyon dolar kazanarak yılın en büyük hitlerinden biri olacağının sinyallerini veriyor. Listenin ikinci yarısını açan yapım distopik evrene bir bakış sunan Maymunlar Cehennemi serisinin yeni devam halkası Maymunlar Cehennemi: Savaş oldu. Zeki maymun Sezar ile insanların lideri Colonel'in yaşayan tüm canlıların kaderi için giriştikleri mücadele 3. haftasında 10,3 milyon dolar kazanmayı başardı. Listenin 7 numarası ise sevilen animasyon serisi Çılgın Hırsız'ın 3. devam halkası oldu. Başarılı animasyon serisinin evli ve 3 kız babası Gru'sunu yeni ortaya çıkan ikiz kardeşiyle bir araya getiren 3. devam halkası 5. hafta kapanışını 7,7 milyon dolar ile yaptı. 80 milyon dolar bütçeli animasyon şimdiden 230,4 milyon dolar kazanmış durumda. 

    Lucy ile gönüllere taht kuran Luc Besson imzalı Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu 2. hafta kapanışını 8. sırada 6,8 milyon dolar ile yaptı. Listenin 9. sırasında ise vizyonun aksiyon yapımlarından biri yer aldı. Kadrosunda başarılı isimleri toplayan aksiyon filmi Tam Gaz 5. hafta kapanışını 4 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Listenin son filmi Amazon savaşçı Diana Prince'i temel alan fantastik macera oldu. İkonik kadın süper kahraman Wonder Woman'ın kökenine inen film 3,5 milyon dolar ile 9. hafta kapanışını yaptı. Kadın yönetmenlerin elinden çıkma filmler arasında gelmiş geçmiş en iyi açılış rekorunu kıran ve DC Genişletilmiş Evren'in en yüksek ABD domestik gişesini elde eden film, 395,4 milyon dolar kazanmış durumda. 

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top