Hesabım
    Dunkirk
     Dunkirk
    21 Temmuz 2017 Sinemada | 1s 47dk | Dram, Tarihi, Savaş Filmi
    Yönetmen Christopher Nolan
    |
    Senarist Christopher Nolan
    Oyuncular: Fionn Whitehead, Mark Rylance, Tom Hardy
    Basın
    3,3 5 Eleştiri
    Üyeler
    4,0 360 Puanlama, 53 Eleştiri
    Beyazperde
    5,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Christopher Nolan'ın 2. Dünya Savaşı'nın kaderini belirleyen olaylardan biri olan Dunkerque Tahliyesi'ni konu edinen filmi, yüz binlerce İngiliz ve müttefik askerlerinin, düşman askerleri tarafından etrafının sarılması ile başlar.

    Arkaları deniz olan bir yerde sıkışan askerler, düşman saldırısına karşı çaresiz bir durumda kalırlar. Başrollerinde Mark Rylance, Kenneth Branagh ve Tom Hardy'nin yer aldığı filmin kadrosunda ayrıca Jack Lowden, Aneurin Barnard ve ilk kez film deneyimini yaşacak olan Fionn Whitehead ile Harry Styles da yer alıyor. Filmi kendi senaryosundan uyarlayacak olan yönetmene yapımcılık koltuğunda da Emma Thomas eşlik ediyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    5,0
    Kusursuz!
    Dunkirk

    "Biz sadece hayatta kaldık. O kadarı yeterli. "

    Yazar: Oktay Ege Kozak
    Konu savaş filmleri olunca kahramanlık ve fedakarlık dolu, mitolojiye kaçan derecede dramatize edilmiş hikayeler görmeye alıştık. Hemen hepimiz ideolojik bakımdan kendimizi bir savaş alanının ortasında bulsak ne denli kahramanlıklar yapacağımıza dair fanteziler kurarız. Fakat işin gerçek tarafına gelince, bombalar düşmeye ve kurşunlar iki adım ötemizde vızlamaya başlayınca, hayatta kalmanın kendisinin bir bakıma cesaret, ve evet, kahramanlık olduğunu görebiliriz, eğer savaşın onuru hakkında öğrendiğimiz romantizmi bir kenara bırakmayı becerebilirsek.Christopher Nolan’ın ilk karesinden son karesine kadar tansiyonu bir an bile düşürmeyen şaheseri Dunkirk, olabildiğince gerçekçi bir biçimde seyirciyi savaşın ortasına koyuyor ve sinema koltuğumuzun rahatlığında bile hayatta kalmak için neler yapabileceğimizle bizi yüz yüze getiriyor. Nolan’ın olağanüstü bir incelikle montajlanmış 106 dakikal
    Dunkirk Orijinal Teaser 0:15
    1.171 gösterim
    Dunkirk Dublajlı Fragman 2:19
    Dunkirk Dublajlı Fragman
    123.237 gösterim
    Dunkirk Altyazılı Fragman 2:19
    3.624 gösterim
    Dunkirk Altyazılı Fragman (2) 2:07
    Dunkirk - Orijinal Fragman 2:19

    Ekstra Videolar

    Beyazperdede Bu Hafta (21-27 Temmuz) 4:49
    Beyazperdede Bu Hafta (21-27 Temmuz)
    888 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Yakın Plan: Christopher Nolan
    Haberler - Sanatçılar
    23 Ocak 2024 Salı
    Christopher Nolan, Filmlerindeki Zaman Takıntısını Açıkladı: "Kamera Bir Zaman Makinesi"
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Filmlerinde zaman temasını sıklıkla kullanan Nolan, bu fikre neden bağlı olduğunu detaylandırdı.
    25 Ekim 2023 Çarşamba
    Tarantino, Bong Joon Ho, Scorsese ve Daha Fazla Yönetmenin Görmenizi İstediği 30 Film
    Haberler - Özel Dosyalar
    Usta yönetmenlerin önerdiği harika filmler
    23 Ağustos 2020 Pazar
    Quentin Tarantino, 2010'ların En İyi Filmini Dunkirk İlan Etti
    Haberler - Sanatçılar
    Tarantino, beğendiği filmler hakkında konuştu.
    3 Ocak 2020 Cuma
    The Witcher, Nolan'ın Dunkirk Filminden Nasıl İlham Aldı?
    Haberler - Gündemdeki Diziler
    Dizinin showrunnerı detayları açıkladı..
    24 Aralık 2019 Salı

    Oyuncular

    Fionn Whitehead
    Rolü : Tommy
    Mark Rylance
    Rolü : Mr. Dawson
    Tom Hardy
    Rolü : Farrier
    Harry Styles
    Rolü : Alex

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Alp T.
    Alp T.

    Takipçi 441 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    22 Temmuz 2017 tarihinde eklendi
    Durun bir saniye, derin bir nefes almama izin verin... Filmi dün soluksuz izlemiş olmama rağmen hala etkisindeyim de... Christopher Nolan'ın onuncu uzun metrajlı filmi olan Dunkirk, II. Dünya Savaşı sırasında gerçekleşen sıra dışı Dunkirk tahliyesini anlatıyor ve 400.000 askerin düşmanlar yüzünden Dunkirk sahilinde kapana kısılmalarını ve evlerine ulaşmak için verdiği mücadeleye odaklanıyor. Ve Nolan da bu hikayeyi 3 ...
    Devamını oku
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

    Takipçi 1.438 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    28 Temmuz 2017 tarihinde eklendi
    gerçek bir olaya dayanan Nolan farkıyla beyazperdeye düşen çok iyi bir yapım kesinlikle izlenmeli 8/10
    Emin Halit T.
    Emin Halit T.

    Takipçi 16 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    27 Temmuz 2017 tarihinde eklendi
    Açıkçası beklediğimin altında olan bir filmdi. Nolan efsane bir yönetmen ama Inception ve Interstellardan sonra Dunkirk beni pek tatmin etmedi diyebilirim. Daha iyisini beklerdim. Tabi kötü bir film demiyorum baya emek harcamış Nolan abimiz. Emeğini karşılığını vermek için gittim . Etkileyici sahnelerle doluydu ama dedigim gibi daha iyi olabilirdi . 7/ 10 puanim.
    Evrim E
    Evrim E

    Takipçi 52 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    21 Temmuz 2017 tarihinde eklendi
    Filmi 1yıldır bekliyordum açıkçası bu kadar iyi olacağını düşünmemiştim. Bilirsiniz Nolan genel olarak bilimkurgu, aksiyon türü ile ilgilenir ve bende buna dayanarak ortalama 8/10 luk bir film olacağını, en iyi savaş filmleri listesinde ilk 5 e giremeyeceğini düşünüyordum lakin, beni utanç içinde bırakarak izlediğim en iyi savaş filmi oldu. Müzikler, silah sesleri, dalga sesleri,ayak sesleri bunlar mükemmel bir ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD, Fransa, İngiltere, Hollanda
    Dağıtımcı Warner Bros Turkey
    Yapım yılı 2017
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe $100.000.000 dlls
    Dil İngilizce, Fransızca, Almanca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2017, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2017.

    Yorumlar

    • sipru
      Film İngiliz ve Fransızların Almanlar karşısında aldıkları ezici mağlubiyetin ve orada mahsur kalan askerlerin korku panik ve kaçış psikolojisini çok iyi anlatıyor lakin uçak sahneleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim Filmin ortalarında bir Heinkel(Alman orta tip bombardıman uçağı) tek başına dolaşıyor Heinkeller genelde toplu göreve gider hadi diyelim bu bir şekilde yanında 2 avcı ile yalnız kalmış vs peki sonunda pervanesi dönmeyen benzini biten spitfire ın stukayı düşürdüğü sahneye ne demeli senin benzinin bitmiş motor çalışmıyor uçağı zor yere indiriceksin üstün ingiliz hayalgücü ile döne dolaşa stuka nın arkasına geçirip düşüreceksin geçin bu işleri
    • Ömer Zen
      Senaryo yazmayı unutmuş Nolan :D ... Hans Zimmer de olmasa tamamen bomboş bişey olurdu.. 100 milyon dolar nersine harcanmış acaba.. bu film 1 haftada çekilmiş gibi duruyor.Bu filmin olayını Darkest Hour'da birinci ağızdan yani Winston Churcill'den izleyin bence.. Tarih bağlamında daha fazla bilgi edinmiş olursunuz.
    • Selcuk O.
      Neden beğenmedin daha açıklayıcı bir yorum yapsan bizide aydınlatırsın. Hikaye, görsellik, oyunculuk vs ne hoşuna gitmedi.
    • Mehmet M.
      2. Dünya savaşı filmlerini severim.Nolan'ın filmi de heyecan yaratmıştı.Büyük bir hevesle filme başladıma am 10 dakika sonra telefonumla ilgilenmeye başladım.Dünya savaş filmi demek bile diğer filmlere saygısızlık.Bu kesinlikle bir savaş filmi değil.2 saatlik zaman kaybı.İzlemediyseniz şanslısınız,boşuna zaman harcamamışsınız demektir.
    • Fatih Zeki E.
      Beyler ER RYANI KURTARMAK dışında hangi film bu olağanüstü güzellikte merak ediyorum. Diyalog çok az ama savaşta diyalog önemsizdir. Savaş hayatta kalma ortamıdır ve bu film çok müthiş bir derecede gösteriyor. Nolan'ın en iyi 3 filmine rahatlıkla bu filmi koyarsınız.
    • Melike D.
      film güzel adamlar yapmış abi :)
    • Ertan Yerli
      Sinemada uyumadığım tek Nolan filmi
    • At?lgan E.
      Beklenti ve sonuç olarak en fazla hüsrana uğradığım filmlerden biri oldu. Özellikle IMAX'de filmi izlemek isteyenler için bir kez daha düşünmelerini tavsiye ederim. Çünkü en kötü IMAX tecrübelerinden birini yaşayacaklarına eminim. Öyle ki evde bile izlemek zaman kaybından başka birşey değil. Salondakilerin büyük çoğunluğu filmden çok, cep telefonları ile ilgilendiler.Filme gelince; filmde heyecan yok, gerilim yok, başrol yok, kahramanlık yok, bolca tırsık adamlar var. Amaç, bu adamları bir şekilde kahramanlaştırmak. Filmin sonu belli, ayrıca hikaye kısıtlı olduğundan filmi uzatmak için aynı sahneleri farklı zamanlarda değişik açılardan gösteriyorlar. Bildiğin sahne sonlarını izlemekte çok fazla can sıkıcı oluyor.
    • Hasan A.
      söz konusu ingiltere ve abd tarihi olunca imdb puanı nedense fırlıyor.Danışıklı dövüş bir nevi.Beyazperde de filmi başyapıt olarak değerlendirmiş.Film çok kötü demiyorum ama aşırı bir abartı ve reklam olduğu da aşikar.
    • sunset
      Nolan'ın en kötü filmi. 3 yıldızdan fazlasını hak etmiyor. Ses ve müzik dışında maalesef olmamış.
    Back to Top