Hesabım
    7. MUFF'tan Tony Kaye ve John Morissey Dersi!

    7. Malatya Film Festivali dolu dizgin devam ediyor!

    Malatya'da 7. kez sinema rüzgarları estiren 7. Malatya Film Festivali dolu dizgin sürüyor. Bu yılki uluslararası konukları arasında American History X'in yönetmeni Tony Kaye ve yapımcısı John Morissey'i de bulunduran festival, ikilinin verdiği masterclass'ı katılımcılarla buluşturdu. Malatya Film Platformu bünyesinde düzenlenen etkinlik Anemon Hotel’de Saat 13.30-15.30 arasında gerçekleşti.

    İkilinin etkinliğin en başında belirttikleri şey ise; bunun bir masterclass değil, bir tanışma olduğuydu. Klasik soru-cevap ile ilerlemekten çok katılımcılarıyla iletişime ağırlık veren Kaye, Amerikan sinemasının eksikliklerine değinirken, modern Hollywood yapımlarına sıcak bakmadığının da altını çizdi. Akademi Ödülleri'nin hakkaniyetli olmadığını düşündüğünü belirten yönetmen, son dönem ödül alan Ay Işığı, Aşıklar Şehri yapımları beğenmediğini de açıkladı. 

    Uzun zamandır bir film üzerinde çalıştığını ancak maddi destek alamadığı için filmini çekemediğini belirten bir katılımcıya da yanıt veren Kaye, bilgisayarını, gitarını, mikrofonunu ve fotoğraf makinesini masasında toplayarak, "Film çekmek için ihtiyaç duyduğun her şey bu kadar" dedi.

    American History X'in kamera arkasından anekdotlar da paylaşan yönetmen, televizyonun sinema ile ilişkisine de değindi. Televizyon filmlerinin sinema filmlerinin önünü kestiğini belirten yönetmen, televizyon yapımları yüzünden sinema filmlerinin geri planda kaldığını, ancak sanat yayın platformları ile bunun yavaş yavaş önüne geçilmekte olduğunu belirtti.

    Gitar çalmasıyla da tanınan yönetmen, gitarını eline alarak Malatya için özel olarak yazdığı bir parçayı seslendirirken, seyircilerin de arasına katılarak keyifli karelere sahne oldu. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top