Hesabım
    Malatya Uluslararası Film Festivali'nden Dopdolu Etkinlikler!

    7. Malatya Uluslararası Film Festivali tam gaz devam ediyor.

    Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali, dün akşam düzenlenen törenle açılışını yaptı. Sinema camiasının önemli isimlerini Malatya'da ağırlayan festivalin, konuklarının ve seyircilerinin beğenisini toplayan etkinlikleri de göz dolduruyor. Festivalin ilk gününde Malatya Festival Ormanı Ağaç Dikme Töreni gerçekleşti. Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda gerçekleşen etkinlikle birlikte festivalin Onur Ödülü sahipleri, parka kendi isimlerini taşıyan fidanlar diktiler. 

    Dikilen kayısı fidanlarıyla pozlar veren konuklara festival direktörü Suat Koçer ile emektar oyuncular Meral Orhonsay ve Devlet Devrim de eşlik etti. Sanatçıların sinemaya kök saldıkları gibi fidanların da toprağa kök salmasının temenni edildiği etkinlikte, sanatçılar kendi fidanlarına ilk can suyunu da verdi.

    Halil Ergün, adına dikilen kayısı fidanının büyük anlam taşıdığını ifade etti. Ailesinin de çiftçi olduğunu dile getiren Ergün; “Hem adıma yaşayacak olan bu fidandan dolayı hem de aldığım Onur Ödülü’nden dolayı çok duygulandım ve gururlandım” dedi.

    Fidan dikme töreninin ardından Malatya Belediyesi'nin ünlü konuklara ilginç bir sürprizi oldu. Fidan alanına bir nikah masası kuran belediye ekibi, nikah memurunu da getirerek ünlü oyuncu Halil Ergün ve Meral Orhonsay'dan çiftin nkah şahitleri olmalarını istedi. Teklifi severek kabul eden ikili, genç çiftin nikah şahitliğini üstlendi ve onları tebrik etti.

    Beyazperde.com mikrofonlarına konuşan usta sanatçı Belkıs Özener; "Hiç düşünemezdim, çok mutlu oldum. Hayatımın en güzel gününü geçiriyorum. Burada bir nikaha da şahit oldum, çok değişik bir sürpriz oldu. Çok güzel bir gün. Büyük Atatürk'ümüzü kaybettiğimiz gün olduğu için bir yandan hüzünlüyüz, ancak mutluluk veren böyle olaylar oldu. Biyle anlamlı bir günde ağaç dikmek gözlerimi yaşartıyor. Herkese teşekkür ediyorum" diye belirtti.

    Akşam 17.00'de ise Malatya Park AVM'de Halit Refiğ paneli gerçekleşti. Hülya Koçyiğit, Gülper Refiğ, Ümit Ünal katılımıyla gerçekleşen panelde, ünlü yönetmenin sineması ve önemi masaya yatırıldı.

    18.00'de ise yine Malatya Park AVM'de Malatya Park Söyleşileri kapsamında oyuncu Emre Kızılırmak söyleşisi gerçekleşti. Söyleşinin moderatörlüğünü Fırat Sayıcı üstlendi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top