Hesabım
    "Ayla", Frankfurt Türk Filmleri Festivali'nden Neden Çekildi?

    Oscar adayımız "Ayla"nın Frankfurt Türk Filmleri Festivali'nden neden çekildiği ortaya çıktı.

    "Ayla"nın Frankfurt Türk Filmleri Festivali'nden çekilme sebebi açıklandı. Türkiye'yi 2018 Oscar yarışında temsil edecek olan "Ayla"nın, ani bir kararla, açılış filmi olarak gösterileceği Frankfurt Türk Filmleri Festivali'nden çekilmiş olması kafalarda soru işaretleri yaratmıştı.

    Filmin yapımcısı Mustafa Uslu’nun kararıyla son anda festivalden çekilen filmin yerine açılış filmi olarak Antalya Film Festivali’nde En İyi Film ödülü alan ‘Babamın Kanatları’ gösterilmiş, ancak Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Dairesi Başkanlığı’nın da devreye girmesine rağmen Uslu’nun kararından vazgeçmediğini belirterek, “Bu davranış ahlaki değildir. Buradaki emeğe ve sinemaseverlerine büyük saygısızlık. 12’ye 5 kala böyle bir yaptırım kabul edilemez bir durum” demişti.

    Bunun üzerine "Ayla" filminden bir basın açıklaması geldi. Sıkıntının, "Ayla"nın açılış değil kapanış filmi olması talebi üzerinden ortaya çıktığının belirtildiği basın açıklamasında; "Ancak komite, filmimizi festivalin açılış filmi olarak göstermekte ısrar etmişlerdir. Ayla, 7 Aralık’ta Avrupa ve Asya’da gösterime girecektir. Filmimizin haklarını korumak ve gişesine zarar vermemek adına yurtdışı distribütörümüzle birlikte verdiğimiz ve Frankfurt Türk Filmleri Festivali yetkililerine ilettiğimiz duruma anlayış gösterilmemiş, kamuoyunda olumsuz algı yaratılmıştır" denildi. 

    Filmi izlemek isteyen ancak durum sebebiyle mağdur olan seyircilerden özür dilenen basın açıkllamasında; "Bütün festival yöneticileri filmimizi göstermek istiyorlar bunu anlıyor kendilerinin de bizi anlamalarını rica ediyoruz. Yoğun bir vizyon ve halkla ilişkiler (PR) dönemi içerisindeyiz. Bu nedenle yayın, halkla ilişkiler ve vizyon stratejilerimize saygı duyulmasını rica ederiz" diye belirtildi.

    Ancak Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı bu açıklamayı kabul etmeyerek; "Haftalar önceki görüşmelerde Ayla’nın açılış filmi olacağı bildirilmiş, gelebilecek oyuncu isimleri üzerine konuşulmuştur. Ayrıca yapımcı Mustafa Uslu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Enver Aslan’a filmin bir oyuncusuyla birlikte festivale katılacağını taahhüt etmiştir. Ayla’nın açılış filmi olarak gösterilmesine izin vermediklerini iddia eden firma, filmin gösterim KDM’sini (şifresini) 27 Kasım tarihi için düzenlemiştir" diye konuştu. 

    "Ayla" filmini seyretmek için Hessen Eyaleti’nin çeşitli şehirlerinden gelen yüzde 47’si Alman, binin üzerindeki sinemaseverin hayal kırıklığına uğradığını belirten Sıtkı, "Bu Türk sinemasına saygısızlıktır. Bizler Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali olarak Ayla filminin yapımcısını kınıyoruz" dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top