Hesabım
    23. Gezici Festival Tam Gaz Sürüyor!

    23. Gezici Festival gösterimler, söyleşiler ve etkinliklerle devam ediyor...

    Ankara Sinema Derneği’nin T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival, 23. kez seyircilerini sinemayla buluşturuyor! 7 Aralık’a kadar Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla Ankara, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek festival, gösterimler, söyleşiler ve etkinliklerle dolu dolu sürüyor!

    Ercan Kesal’ın Gezici Festival için seçtiği adalet ve vicdan temalı üç film izleyicilerle buluştu. Kesal, Öldürme Üzerine Kısa Bir FilmSatıcı ve 12 Kızgın Adam’ın yer aldığı programdaki gösterimlerin ardından izleyicilerle buluştu. “Adaletin ne olduğunu bilemeyebiliriz ama adaletsizliğin ne olduğunu biliyoruz. Adalete, sürekli adil olma eylemi diyebiliriz.” diye sözlerine başlayan Kesal insanların kendi doğrularının şaşmaz olduğuna inanmasının, her şeyi bildiğini sanmasınının en büyük trajedimiz olduğunu vurguladı.

    Yol’un yeniden kurgulanmış ve dijital olarak yenilenmiş versiyonunun gösterimiyle başlayan festivalde, filmin yapımcılarından Donat Keusch, Cannes Film Festivali’ne başvurduklarında festival yönetiminin filmi kısaltmalarını talep ettiğini ve o yüzden Yol’un Yılmaz Güney’in istediği haliyle festivalde gösterilemediğini belirtti. Film, Altın Palmiye kazanmasının hemen ardından elli ülkeye satıldığı için yeniden kurgu sürecinin ertelendiğini söyleyen Keusch, filmin Gezici Festival’de gösterilen versiyonunun Güney’in hayalindeki kurguya en yakın hali olduğunu belirtti. Filmin Gezici Festival’deki Türkiye prömiyerine ardından birçok Avrupa ülkesinde vizyona gireceği ve önümüzdeki yıl içinde DVD ve Bluray baskılarının piyasaya sürüleceği de belirtildi.

    Emre Yeksan’ın prömiyerini Venedik Film Festivali Eleştirmenler Haftası’nda yapan ilk uzun metrajlı filmi Körfez ve ödüllü Sarı Sıcak filmlerinin gösterimlerinin ardından, film ekipleriyle seyirciler soru-cevap bölümünde bir araya geldi.

    Goethe Institut’ta İsrailli sanatçı Guy Ben Ner’in 5 filmi izleyiciyle buluştu. Gerçekleşen gösterimlerin ardından sanatçı Guy Ben Ner ile Köken Ergun arasında bir sanatçı konuşması gerçekleştirildi. T. Melis Golar küratörlüğünde hazırlanan "Keşke Başka Bir Yerde Olsaydım" (Guy Ben Ner) sergisi 10 Aralık’a kadar Çağdaş Sanatlar Merkezi Füreya Koral Sergi Salonu’nda devam ediyor. 

    Baba Zula ile Gezici Festival işbirliği devam ediyor. Eye Film Müzesi işbirliği ile gösterilen Filibus: Göklerin Gizemli Korsanı filmine Baba Zula’nın canlı müziği eşlik etti. Çankaya Çağdaş Sanat Merkezi ve Goethe-Institut’ta gerçekleştirilen gösterimler Ankaralı izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

    Festival 8-11 Aralık tarihleri arasında Sinop Belediyesi ve Telvin Sanat Akademi’nin katkılarıyla Sinop’ta olacak ve yolculuğunu, 12-14 Aralık’ta Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu’nun katkılarıyla Kastamonu’da, Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda tamamlayacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top