Hesabım
    "The Post" Lübnan'dan Veto Yedi!

    Altın kadrolu basın özgürlüğü mücadelesi "The Post" Lübnan'da vizyona sokulmayacak.

    Orta Doğu'dan sinema adına karışık haberler geliyor. Suudi Arabistan'ta sinemalar tekrar açılırken, Lübnan'da yılın en beklenen filmlerinden biri olan The Post veto yedi. 35 yılın ardından sinemada film seyreden Suudi Arabistan, animasyon filmler ile sinemayı tekrar seyircilerle buluşturmaya başlarken, Lübnan ise The Post'u politik sebeplerle vizyona sokmama kararı aldı.

    İlk olarak vizyona sokulma kararı verilen film, İsrail destekçilerini boykot etme kampanyasından yükselen baskı ve ülkenin Ekonomi Bakanlığı'ndan gelen tavsiye ile desteğini kaybetti ve vizyona sokulmama kararı çıktı. Gerekçe olarak ise filmin yönetmenliğini üstlenen, "Terminal" ve "Er Ryan’ı Kurtarmak" gibi yapımların usta yönetmeni Steven Spielberg'ün İsrail bağlantıları gösterildi.

    "The Post" Lübnan'da gösterime sokulmayan ilk yüksek profilli film değil. Geçtiğimiz yılın rekor kıran süper kahraman filmi Wonder Woman da, başrolü Gal Gadot'nun İsrailli olması sebebiyle vizyona sokulmamıştı.

    Ünlü yönetmenin basın özgürlüğünü irdeleyen yeni filmi "The Post"ta başrolleri usta oyuncular Meryl Streep ve Tom Hanks üstleniyor. Gerçek bir hikayeden uyarlanan film, The Washington Post yayımcısı Katharine Graham ve editörü Ben Bradlee'nin Pentagon Belgeleri'ni yayınlayarak halka gerçeği duyurmak adına giriştikleri haklı mücadeleyi konu ediniyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top