Hesabım
    Arjantin’in Oscar Adayı “El Ángel” Oldu!

    Luis Ortega imzalı “El Ángel” Arjantin adına Oscar’a aday olmaya çalışacak.

    Arjantin’in bu seneki Oscar adayı açıklandı. Prömiyerini Cannes Film Festivali’nde gerçekleştiren biyografik suç ve drama filmi “El Ángel”, 91. Akademi Ödülleri’nde ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ kategorisine aday olabilmek için yarışacak.

    Luis Ortega’nın yönetmenliğini ve Oscar ödüllü usta sinemacı Pedro Almodovar’ın yapımcılığını üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Lorenzo Ferro, Chino Darín, Daniel Fanego, Mercedes Morán, Luis GneccoPeter Lanzani ve Cecilia Roth gibi isimler yer alıyor. Filmin Amerika vizyon tarihi ise 9 Kasım.

    “El Ángel”, Arjantin’de yıllarca tutuklu kalan ve ülkenin en acımasız katillerden biri olarak görülen Carlos Robledo Puch’un hayatını anlatıyor. Sarı ve kıvırcık saçları nedeniyle ‘Ölüm Meleği’ olarak adlandırılan Carlos, gençlik yıllarında ufak suçlar işlemeye ve işlediği suçlarla arkadaşı Ramon’a hava atmaya başlar. Yakalandığında ise görünüşü ve çekiciliği sayesinde bir gecede üne kavuşur. Carlos’un aktif suç işlediği kısa dönemde 40’tan fazla hırsızlık yaptığına ve 11 kişiyi öldürdüğüne inanılıyor.

    1961 yılından bu yana aralıklı olarak Oscar’a film gönderen Arjantin büyük ödülü iki kere kazandı. Heykelciği kucaklayan filmler, 1985 yılında Luis Puenzo’nun yönettiği “The Official Story” ve 2009 yapımı Juan José Campanella imzalı “Gözlerindeki Sır” oldu. Şimdiye kadar toplam yedi adaylık elde eden Arjantin’in geçen yılki adayı “Zama” kısa listeye bile kalamamıştı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top