Hesabım
    Başka Sinema'nın Ayvalık Film Festivali’ne Hazır mısınız?

    Başka Sinema'nın Ayvalık Film Festivali 5 Ekim'de başlıyor.

    Başka Sinema Ayvalık Film Festivali için bekleyiş sona erdi! Uluslararası festivallerde ödüller kazanmış, bağımsız sinemanın tanınmış yönetmenlerinin imzasını taşıyan filmlerin yanı sıra Türkiye’den son dönem öne çıkan yapımlar ve sinema klasiklerinin yer alacağı festival, 5 Ekim tarihinde start veriyor.

    Köpek DişiThe Lobster ve Kutsal Geyiğin Ölümü filmleriyle son dönemin en kayda değer yönetmenlerinden olan Yorgos Lanthimos’un son filmi Sarayın Gözdesi /The Favourite ile açılacak olan festival, boyunca söyleşiler, paneller, atölyeler ve konserler gerçekleşecek. Festival kapsamında Kariyo & Ababay Vakfı (KAV) tarafından, sinema alanında yaratıcılığı, öncü ve örnek olmayı, ilham vericiliği , üretkenliği, ulusal ve uluslararası sanatsal başarıyı teşvik amacıyla  “Yılın Yönetmeni Ödülü”nü sahibine takdim edilecek. Emin AlperHakan BıçakçıTülin Özen, Fatih Özgüven ve Yeşim Ustaoğlu’ndan oluşan danışma kurulunun son bir yılda çekilen filmler arasından önerdiği dört aday arasından KAV tarafından seçilecek olan yılın yönetmenine vakıf tarafından 100.000 TL para ödülü verilecek. Yılın Yönetmeni Ödülü’nü kazanan yönetmenin filmi 6 Ekim saat 20.30’da Vural Sineması’nda gösterilecek.

    Festival açılış töreni 5 Ekim'de Ayvalık Amfitiyatro'da düzenlenecek. Festival Ma’adra Binası, Ayvalık’ın tek sinema salonu olan Vural Sineması, Ayvalıklı sanatseverlere pek çok etkinlikte ev sahipliği yapan Sanat Fabrikası ve Belediye Amfitiyatrosu olmak üzere 4 farklı mekânda izleyicilerle buluşacak.

    Festivalin ana sponsoru Kariyo & Ababay Vakfı. Türkiye ve Avrupa’daki kültür dünyasından partnerlerle ortak çalışmalar yürüterek görsel sanatlar ve gösteri sanatları alanındaki kültürel projelere ortam, mekân ve kaynak sağlayan Kültür İçin Alanda festivalin en büyük destekçisi.

    Adana Film Festivali'nden En İyi Film ödülü ile dönen Sibel, yine Adana Film Festivali'nde ödüle uzanan, yılın en önemli yerli filmlerinden biri olarak görülen Anons, SİYAD ödülü sahibi Güvercin, Halef, Yol Kenarı, Güvercin Hırsızları, Tuzdan Kaide gibi pek çok yapım festivalin seçkisinde yer buluyor.

    Festival programına buradan ulaşabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top