Hesabım
    "Son Çıkış" İlk Kez Boğaziçi Film Festivali’nde!

    "Son Çıkış" filmi ilk kez festival kapsamında seyircilerle buluşuyor.

    6. Boğaziçi Film Festivali son sürat devam ediyor. Önceki gün dünya prömiyerini yaptığı Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde seyirciden büyük beğeni toplayan, başrollerini Deniz Celiloğlu ve Ezgi Çelik’in paylaştığı “Son Çıkış”, dünyadaki ikinci gösterimini de Türkiye’de ve 6. Boğaziçi Film Festivali’nde yapacak.

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen 6. Boğaziçi Film Festivali’nde yerli prömiyerini yapacak olan film yarın seyircilerle buluşacak. 6. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışan "Son

    Çıkış", film ekibinin de katılımıyla yarın 21:30’da Atlas Sineması’nda gösterilecek. Gösterimlerin Atlas, Beyoğlu ve Kadıköy sinemalarında gerçekleştiği festivalin biletleri mobilet.com'dan satın alınabilir.

    Festivalin bugünkü programı da bir hayli dolu! 

    Nathaniel Kahn’ın Sundance, Philadelphia, CPH:DOX film festivallerinde yarışan ve Jeff Koons, Gerhard Richter, Njideka Akunyili Crosby, Larry Poons gibi dünyaca

    ünlü güncel sanatçıların da konuk olduğu filmi “The Price Of Everything / Her Şeyin Fiyatı Vardır” saat 12:00’de, Filistinli yönetmen Bassam Jarbawi’nin dünya galasını yaptığı Venedik’te eleştirmenlerden övgüler alan ve 15 yılını İsrail hapishanesinde geçirdikten sonra evine dönen Filistinli bir adamın etkileyici hikâyesini konu alan filmi “Screwdriver / Tornavida”, yönetmenin katılımıyla saat 16:00’da, “Beyond the Rainbow” (2008) adlı belgeseliyle ödüller toplamış Kosovalı yönetmen Ismet Sijarina’nın 90’ların başında Yugoslavya Federasyonu'nun parçalanma sürecindeki Kosova’da yaşananları anlatan ve San Sebastián’da yarışan, Zürih’te de Seyirci Ödülü’nü kazanan filmi “Cold November / Kasım Soğuğu”, yönetmen, oyuncusu ve yapımcısının katılımıyla 21:30’da Beyoğlu Sineması’nda olacak.

    “Bağımsız Filmler için Ortak Yapım Süreçleri” üzerine gerçekleşecek söyleşide TRT Ortak ve Dış Yapımlar Müdürü Faruk Güven, CH-Bros Film’den yapımcı Borislav Chochkov ve Zeyno Film’den yapımcı Zeynep Atakan’ın ortak yapım üzerine tecrübelerini dinliyoruz. Söyleşi saat 15.00’te Akademi Beyoğlu’nda gerçekleşiyor.

    Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması filmlerinden Cafer Özgül’ün yönettiği “Sükut Evi”, dünya prömiyerini yönetmen ve oyuncuların katılımıyla saat 16:00’da Atlas Sineması’nda yapıyor. İlk filmi “Frontier Blues” (2009) ile sinemaseverlerin radarına girmiş İranlı yönetmen Babak Jalali’nin Berlinale’nin Forum bölümünde görücüye çıkan son filmi “Land / Memleket”, yönetmenin katılımıyla saat 19:00’da, festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması filmlerinden Mahmut Fazıl Coşkun’un yönettiği “Anons” yönetmen ve oyuncuların katılımıyla saat 21:30’da Atlas Sineması’nda olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top