Hesabım
    Ankara Uluslararası Film Festivali, Kendi Hikayesini Anlatacak!

    Ankara Film Festivali, 30. yılına özel bir belgesel hazırlıyor.

    30. kez düzenlenecek olan ve Türkiye'nin en köklü festivallerinden biri olan Ankara Uluslararası Film Festivali, bu yıl Nisan ayı içerisinde sinemaseverlerle buluşacak. Festival, 30. yıl anısına izleyicileriyle bir belgesel paylaşmayı planlıyor.

    Dünya Sineması, Ulusal Uzun, Kısa ve Belgesel türlerinde birbirinden iddialı filmler aracılığıyla sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanan 30. Ankara Uluslararası Film Festivali, 30 yıl önce festival hayatına başlamıştı. "Çölde lale açsın" anlayışıyla düzenlenmeye başlanan festival için özel olarak hazırlanan bir belgeselin izleyicilere sunulması planlanıyor. Belgeselde festivale ilk günden itibaren emek veren isimlerin sözlü tanıklıkları yer alacak. “Gelin 30 Yılı Birlikte Hatırlayalım” başlığı altında festival yönetiminin, kütüphanelerde, kişisel arşivlerde kalmış anıların açığa çıkarılması için sinemaseverlere çağrı yaptığı duyuruldu. Çağrıda şu sözlere yer verildi: “Çok şey yaşadık birlikte bu 30 yılda… Sevindik, güldük, heyecanlandık, kazandık, kaybettik. Kimimiz için bir okuldu, kimimiz için mesleğe açılan ilk kapı. Hazırlayacağımız “30 Yılın Öyküsü” belgesel filminde kullanacağımız bu materyaller size iade edilecektir. Bu 30 yıllık öyküyü birlikte yazdık, birlikte kayda geçirip koruyalım…”

    30. Ankara Uluslararası Film Festivali, bu yıl 18-28 Nisan tarihleri arasında izleyicileriyle buluşacak. Festivalin Ulusal Uzun Film kategorisinde yarışacak olan filmleri Tolga Karaçelik başkanlığında Ebru Ceylan, Tülin Özen, Cem Erciyes ve Tolga Tekin tarafından değerlendirilecek. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top