Hesabım
    Film Festivallerini Değerlendirme Kurulu'ndan Açıklama!

    Film Festivallerini Değerlendirme Kurulu'ndan Altın Portakal açıklaması.

    Film Festivallerini Değerlendirme Kurulu, geçtiğimiz hafta çıkan bir tartışma konusunda duyuru yaptı. Bu yıl 56. kez gerçekleştirilen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Yarışma kategorileri geri döndü. Ancak Zeki Demirkubuz'un jüri başkanlığını üstlendiği jürinin değerlendirme sonucunda verilen ödüller, tartışma konusu olmuştu.

    Film Festivallerini Değerlendirme Kurulu, Altın Portakal film festivali jüri üyelerinin festival yönetmeliğine karşı gelmesi hakkında duyuru yaptı. Yönetmelikte En İyi Film ve Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü, aynı filme verilemeyeceğine dair bir madde bulunuyordu. Ayrıca Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü'nün de iki filme paylaştırılamayacağı ibaresi yer alıyordu. En İyi Film ve Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü, Bozkır'a verildi. Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü ise Küçük Şeyler ve Aşk, Büyü vs, filmlerine takdim edildi. Söylenilenlere göre Zeki Demirkubuz, Emre Erkmen, Mert FıratŞebnem Bozoklu ve Latife Tekin’den oluşan jüri, yönetmelikteki maddeleri değiştirme talebinde bulunmuştu. Bu durumda da sinema dünyasında büyük bir tartışmaya neden oldu.

    Can Kolukısa, Yusuf Sezgin, Aydın Sayman, Sevil DemirciMehmet Güleryüz ve Mustafa Kara'dan oluşan Film Festivallerini Değerlendirme Kurulu'nun açıklamasında "Ulusal uzun metraj film yarışmasında, jüri, festival yönetimi ve belediye yetkilileri tarafından ödül yönetmeliğinin elbirliğiyle ihlal edilmesinin, önce sinema sektörüne, sonra festivalin itibarına indirilmiş ağır bir darbe olduğunu düşünüyoruz." sözleri yer aldı. Yönetmeliğin festival öncesinde yarışmacılar ve jüriler arasında imzalanan bir sözleşme olduğu ve festivalin uluslararası alanda akredite olduğu FIAPF yükümlülüklerine de uymadığı, hukukun “iyi niyet” prensibine aykırı, keyfi ve haksız bir uygulama olduğu duyuruda belirtilenler arasında yerini aldı.

    Altın Portakal Film Festivali ödülleri 1 Kasım'da sahiplerine teslim edilmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top