Hesabım
    Yorgos Lanthimos'tan "Uncut Gems" Övgüsü Geldi!

    Yönetmenler, favori filmlerini övdüler...

    Variety'nin "Directors on Directors" adı altında derlediği yazılarda Yorgos Lanthimos'un Safdie Kardeşler'e ait Adam Sandler başrollü Uncut Gems övgüsü de yer aldı. Lanthimos'un aynı sıra Ang Lee, Phil Lord, Chris Miller, Christopher McQuarrie, Reed Morano, Adam McKay, Tom Ford, Karyn Kusama, Bruce Springsteen, Michael MannJon Favreau gibi birçok önemli isim yılın favori filmlerini yorumladı.

    Hem yurt dışında hem de ülkemizdeki sinemaseverler arasında büyük bir merakla beklenen Uncut Gems ile ilgili Yorgos Lanthimos Variety'ye konuştu. Ben Safdie ve Josh Safdie'nin üçüncü uzun metraj filmi olan Uncut Gems, başrolüne komedi filmleriyle tanınan ünlü isim Adam Sandler'ı yerleştiriyor. Sosyal medyada konuşulanlara ve eleştirmenlerin yorumlarına göre Adam Sandler, Uncut Gems ile birlikte kariyeri boyunca sergilediği en iyi performansını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yılın Akademi Ödülleri'ne damgasını vuran ve Dogtooth, The Favourite, The LobsterKilling of A Sacred Deer gibi filmleriyle büyük başarı yakalayan Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos, Uncut Gems hakkında şu sözleri sarf etti: "Uncut Gems ile birlikte Ben ve Josh Safdie, önceki filmlerinde sevdiğim tüm elementleri topladı ve daha yüksek bir seviyeye çıkararak eşsiz bir sinema deneyimine dönüştürdü. Şüphe uyandıran bir hikayesi, karmaşık karakterleri, iddiaları var. Ama en önemli şey türünün nadir örneklerinden birini izliyormuş hissi yaratması. Filmin ritmi ve tonu acımasızca. Hatta aside batırılmış bir Robert Altman filmi izliyormuş gibi olduğumu söylemeye cesaret edebilirim. Ama bunların hiçbiri filmi tanımlamak için yeterli değil. Ben ve Josh New York'taki Diamond District'te gerçek dünya olmadan kendi dünyalarını yarattılar."

    Adam Sandler'ın yanı sıra Oscar ve Altın Küre adaylığı bulunan usta oyuncu Judd Hirsch, bu sene “Sorry to Bother You”da izlediğimiz Lakeith Stanfield, “Galaksinin Koruyucuları 2” ve “Avengers: Sonsuzluk Savaşı” filmlerinde Mantis karakterine hayat veren Pom Klementieff, "Billions" dizisinde boy gösteren Eric Bogosian ve “Karlar Ülkesi” animasyonunda Elsa karakterine sesiyle hayat veren Idina Menzel; The Weeknd, Julia Fox gibi isimlerin oyuncu kadrosunda bulunduğu Uncut Gems, yurt dışında Toronto Film Festivali, New York ve Londra Film Festivali'nde izleyicileriyle buluşmuştu. 25 Aralık tarihinde ise Amerika'da vizyona girecek. Film ülkemizdeki izleyicilerinin karşısında 31 Ocak tarihinde Netflix'te çıkacak. Bundan önce ise İKSV galaları aracılığıyla sinemaseverler beyaz perdede filmi izleme şansı yakalayacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top