Hesabım
    Todd Phillips, Joker'in Finali Hakkında Konuştu

    Yönetmen, filmin finali hakkındaki kafa karışıklıkları için açıklamada bulundu..

    Todd Phillips'in Joker'i birçok açıdan yıla damgasını vurdu. Şimdiye kadar yapılan en farklı çizgi roman uyarlaması olan film, gişede de harika bir iş çıkardı. Hayranlar tarafından devam filmi hakkında tartışmalar başladı bile. Tabii bu tartışmalar Joker'in finalinde tam olarak ne olduğuna göre değişiyor. Haberin bundan sonraki kısmı spoiler içereceği için filmi izlemeyenleri uyararak devam edelim. Finalde tam olarak ne oldu?

    Filmin sonu çok okumaya müsait. Arthur Fleck acaba düzene ayak mı uydurdu? Sistemle barıştı mı? Yoksa yaşananların hepsi, Fleck'in doktora anlattığı yalanlar mıydı? Joker, bambaşka bir karakter mi? Bu konular hakkında yönetmen Todd Phillips bazı açıklamalarda bulundu ve belki de akıldaki soru işaretlerini daha da artırdı. Phillips, finalle alakalı; "Filme bakmanın, filmi okumanın birçok yolu var. Bu filmdeki Joker, çizgi romanda yer alan, herkesin bildiği Joker olmayabilir. İzlediklerimiz, hastanede Arthur'un doktora anlattığı versiyona ait Joker'in yaşadıkları. Onun dünyadaki en güvenilir anlatıcı olup olmadığını ben de bilmiyorum." açıklamasında bulundu. 

    Bu sözler belki biraz daha açıklayıcı olabilir. Joker'in finalde anlattığı versiyonda yaşadıklarını hepimiz gördük. Bu Joker, belki de Batman'in düşmanı olan Joker değildir. Hatta bambaşka bir karakter bile olabilir. Hayranların tartışmalarında, karakterin klasik eserle alakası olmadığı görüşü hakim. Joker'i canlandıran ve Oscar tahminlerinde üst sıralarda yer alan Joaquin Phoenix ise "Ben bu Joker'in orijinal Joker olduğuna inanıyorum ama bu sadece benim görüşüm" açıklamasında bulunmuştu. Eğer devam filmi gelirse, cevabı tam olarak öğrenme şansımız olacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top