Hesabım
    "A Quiet Place 2" ve "Fast and Furious 9"un Vizyon Tarihleri Korona Virüs Nedeniyle Ertelendi

    Gişe beklentisi büyük olan iki film daha vizyonunu erteledi

    Korona Virüs tüm dünyada etkisini ciddi bir şekilde gösteriyor. Her ülke kendi koşullarına göre önlemler alıyor, iptal ve erteleme kararları çıkıyor. Bunlara ek olarak, sektörel anlamda alınan önlemler de kaçınılmaz bir şekilde art arda geliyor. Bu halkaya son eklenen kararlar, büyük bütçeli olan ve yüksek gişe beklentisi olan filmlerin vizyon tarihini ertelemesi. 

    Önce 25. Bond filmi No Time To Die, daha sonra Peter Rabbit 2 vizyonunu ertelemişti. Şimdi iki önemli film, A Quiet Place 2 ve Fast and Furious 9 da vizyon tarihlerini erteleme kararı aldılar. A Quiet Place, 18-19 ve 20 Mart tarihlerinde sırasıyla Avrupa, İngiltere ve Amerika'da vizyona girecekti ama iptal kararı son anda geldi. Filmin yönetmeni ve ilk filmin başrol oyuncusu John Krasinski, vizyon tarihinin virüsün oluşturduğu nedenlerden dolayı ertelendiğini belirtti ve şimdilik yeni tarihin belli olmadığını da dile getirdi. İlk film, dünya çapında 340 milyon dolar hasılat elde etmişti.

    Tüm serisi en çok izlenenler listesinde olan ve sinema tarihinin en çok kazandıran serisi olan Fast and Furious da 9. filmin vizyon tarihini erteledi. 22 Mayıs 2020 tarihinde vizyona girmesi beklenen seri, bir yıla yakın bir erteleme alarak Nisan 2021 tarihine ertelendi. 200 milyon doların üzerinde bütçesi olan ve milyar dolar sınırında gişe beklentisi olan film, kazancının yüzde 75'lik bir kısmını deniz aşırı ülkelerden elde ediyor. Bu durumda da erteleme kararı kaçınılmaz gözüküyordu. Vin Diesel yaptığı açıklamayla kararı duyurdu ve hayranların filmi mayıs ayında izlemesinin pek mümkün görünmediğini dile getirdi. Filme olan heyecan ve beklentinin farkında olduklarını da dile getiren Diesel, hayal kırıklığı yaratan ama gerekli olan bir karar olduğunu da yineledi.

    Sinema sektöründen yaz ayına kadar birkaç önemli ertelemenin daha gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Hali hazırda endüstri için önemli olan çoğu ülkede sinema salonları da kapatılmış durumda. Eğer virüs kontrol altına alınırsa yaz vizyonunun normal seyretmesi olası ama düşünmek dahi istemediğimiz aksi bir duruma da hazırlıklı olmalıyız.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top