Hesabım
    Timothee Chalamet'nin Dune'daki Karakteri Paul Atreides'e İlk Bakış

    Dune'dan yeni bir ayrıntı geldi.

    Denis Villeneuve'ün yönetmen koltuğuna oturduğu Frank Herbert imzalı Dune kitap serisi uyarlamasından ilk görsel Vanity Fair'e özel olarak paylaşıldı. Bu görsel, filmin başrolünde bulunan ve Paul Atreides'e hayat veren Timothee Chalamet'ye ait. Söylenenlere göre Paul Atreides, Arrakis gezegeninde sürdürdüğü rahat yaşamından ayrılmak için hazırlanıyor. Arrakis'te asil Atreides ailesi zenginliklerini sürdürmek için galaksinin en iyi baharatlarını çıkarıyordur.

    Birçok kez hayata geçirilmeye çalışılan Dune kitap serisi, bu kez Villeneuve tarafından gerçekleştirildi. Zengin bir kadroya sahip olan Dune'dan ilk Timothee Chalamet'li görsel paylaşıldı. Görselde, Paul Atreides'in siyahlar içerisinde bir kıyıda olduğu görülüyor. Bilim kurgu edebiyatında çığır açan Dune serisi 1965 yılında okuyucularla buluşmuş ve David Lynch tarafından filme aktarılmıştı. Ayrıca Alejandro Jodorowsky'nin de böyle bir girişimde bulunduğu bir belgesel film sayesinde biliniyor.

    Dune'un konusu ise şöyle: Uzak bir gelecekte geçen "Dune", ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. "Baharat" adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu "baharat"tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

    Dune'un oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet'nin yanı sıra, Oscar IsaacRebecca FergusonStellan SkarsgardJason MomoaZendayaJavier BardemJosh BrolinCharlotte Rampling gibi yıldız isimler yer alıyor. Eğer coronavirüs salgını durulmuş olursa Dune, 18 Aralık 2020 tarihinde izleyicileriyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top