Hesabım
    Denis Villeneuve, Neden Dune'un İki Film Olacağını Açıkladı

    Denis Villeneuve, Dune hakkında açıklama yaptı.

    Chiabella James

    Çektiği filmlerle büyük başarı yakalayan yönetmen Denis Villeneuve, son filmi Dune hakkında konuştu. Geçtiğimiz gün içerisinde filmden birçok karakter görseli paylaşılmış ve ilk izlenimler edinilmişti. Ayrıca Villeneuve, neden Dune uyarlamasının iki filmden oluşması gerektiği üzerine konuştu.

    Frank Herbert'ın bilim kurgu klasiği haline gelen romanı Dune, beyaz perdeye dev bir oyuncu kadrosuyla birlikte aktarıldı.  Timothée Chalamet'nin yanı sıra, Oscar IsaacRebecca FergusonStellan SkarsgardJason MomoaZendayaJavier BardemJosh BrolinCharlotte Rampling gibi yıldız isimlere kadrosunda yer veren Dune, Villeneuve'ün görüşüne göre iki filmden oluşmalı. Vanity Fair'e yaptığı açıklamada yönetmen şu sözleri sarf etti: "Kitap uyarlamasının yalnızca bir filmden oluşması fikrine katılmıyorum. Bu dünya çok karmaşık. Gücünü detaylardan alan bir dünya. Politikayı, dini, ekolojiyi, ruhaniliği birçok karakterle ele alan bir kitap. Bu kadar zorlu olmasının nedeni bence bu. Dürüst olmam gerekirse, hayatımda bugüne kadar yaptığım en zorlu şey bu."

    Denis Villeneuve'ün, iki Dune filminin yanı sıra bir de Warner Bros ile birlikte gerçekleştirmek istediği bir Dune dizisi bulunuyor. Daha önce David Lynch, Dune'u hayata geçirmişti. Ancak bu kadar başarılı bir yönetmen bile kitabı tam olarak başarıyla filme aktaramamıştı. Dune'un konusu ise şöyle: Uzak bir gelecekte geçen "Dune", ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. "Baharat" adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu "baharat"tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

    Dune, 18 Aralık 2020 tarihinde izleyicileriyle buluşacak

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top