Hesabım
    Denis Villeneuve, Dune'un Sandwormları Hakkında Konuştu

    Denis Villeneuve, Dune'dan yeni detaylar verdi.

    Başarılı yönetmen Denis Villeneuve, Frank Herbert'in kitabından uyarladığı Dune hakkında konuştu. Dune evreninin bilindik gezegeni Arrakis'te yaşayan ikonik canlılar olan sandwormlar hakkında konuşan Villeneuve, yaratıkların tasarımlarının yaratılma sürecinden bahsetti.

    Timothee Chalamet, Oscar IsaacRebecca Ferguson gibi isimleri başrolüne yerleştiren Dune'un vizyona girmesi için geri sayım başladı. Coronavirüs salgını kontrol altına alınabilirse film, Aralık ayı içerisinde izleyicileriyle buluşacak. Bu sırada da Dune'dan her gün yeni bir ayrıntı paylaşılıyor. Empire Magazine'e konuşan yönetmen Denis Villeneuve'un konusu bu kez sandworm yaratıkları oldu. Yönetmen şu sözleri sarf etti: "Böyle bir canavarı gerçek yapacak olan derinin dokusundan ağzının açılışına, çölde yemek yeme şekline kadar her detay üzerinde konuştuk. Tasarlaması ve milat öncesine aitmiş gibi görünmesini sağlamak bir yıl sürdü." Arrakis'te yaşayan sandwormların bulunduğu yer, aynı zamanda evrende melange baharatının çıktığı tek bölgedir. Hem tıbbi hem de mistik olarak yüksek değere sahip olan bu baharata ulaşmak için sandworm tehlikesini aşmak gerekiyordur.

    Uzak bir gelecekte geçen "Dune", ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. "Baharat" adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu "baharat"tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

    Açıklanan haberlere göre Dune'da Atreides ailesinin tahta geçmesinden öncesini anlatan dönem, bir çizgi romana dönüştürülecek. Brian Herbert ve Kevin J. Anderson'ın kaleme aldığı Dune: House Atreides, 1999 yılında piyasaya sunulmuştu. Şimdi ise çizgi roman olarak karşımıza çıkacak. Kitap, Baron Vladimir Harkonnen'in yönetimizdeki Arrakis'e götürüyor ve Leto Atreides'in tahtı ele geçirişini konu ediniyordu.

    Dune, 18 Aralık 2020'de izleyici karşısında olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top