Hesabım
    Cannes Film Festivali Seçkisi, San Sebastian'da Prömiyer Yapacak!

    San Sebastian kurallarını değiştirdi ve Cannes filmlerini kabul etti.

    Bu yıl Altın Palmiye heyecanı olmayacak. Ancak, Fransız festivalinin çarşamba günü açıklayacağı Cannes 2020 seçkisi için seçilen filmler, İspanya'nın San Sebastian film festivalinde en büyük ödül olan Altın Kabuk'u kazanma şansına sahip olacak ve aynı festivalde prömiyer yapacak. San Sebastian, Cannes'ın resmi seçkisi için seçilen filmlerin İspanya'nın en prestijli festivalinde yarışmasına izin vermek için kurallarını değiştirdi.

    Cannes'ın sanat yönetmeni Thierry Frémaux, yarın seçkiyi duyuracağı konuşmanın transkriptinde "İstisnai durumlar, istisnai önlemler" vurgusunu yaptı. Cannes Film Festivali, konuşmanın transkriptini bugün yayınladı ve seçilen filmlerden herhangi birini adlandırmadan bu yılki dizilimin ayrıntılarını ortaya koydu. Seçkide, Wes Anderson’ın French Dispatch'i, Naomi Kawase'nin Comes Morning'i, Apichatpong Weerasethakul’un Memoria'sı ve Thomas Vinterberg’in Another Round'u gibi bağımsız ve arthouse filmler bulunuyor. Cannes Film Festivali, koronavirüs pandemisi nedeniyle iptal edildi ve Frémaux konuşmasında Cannes'ı iptal etmenin "hiçbir zaman bir seçenek olmadığını" söyledi. Festivali daha sonra yaz aylarında yapmak imkansız olduğunda Frémaux diğer seçenekleri araştırdı.

    Festival, sonbaharda geleneksel olarak Venedik ve Toronto festivallerinin zamanı olduğu için, bu tarihi de alamadı ve c planı devreye sokuldu. Cannes, 2020 filmlerinin dünya çapında ortak festivalleri gezecek bir çalışmasını devreye soktu. San Sebastian'a ek olarak Frémaux, daha önce Cannes'dan film davet eden ortaklar olarak Toronto, Pusan, Deauville, New York, Tokyo ve Mumbaï gibi festivalleri seçti. Cannes, 2020 resmi seçkisi için 56 film seçti. Filmler tek listede yer alacak ve bölümlere ayrılmayacak.

    Resmi seçki, ABD, Güney Kore, Japonya, İngiltere ve Cannes'da nadiren yer bulan Bulgaristan, Gürcistan, Kongo'yu temsil edilen bölgelerden filmler içeriyor. Her zaman bir Cannes odağı olan Fransız sineması, bu yıl özellikle güçlü olacak, resmi kadroda 21 Fransız filmi yer alıyor. Geçen yıl 13 ve 2018'de 10'a kıyasla önemli bir artış. Seçkinin bir önemli olayı da kadın yönetmen sayısının önemli bir artış göstermesi olacak. Tüm bunların detaylarını, 3 Haziran 2020'de yapılacak açıklamada öğreneceğiz. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top