Hesabım
    Sinema Salonları Açılmak İçin "Tenet"i Bekliyor!

    Sinema salonlarının büyük çoğunluğu Tenet için açılacak

    “Tenet”, pandemiye karşı direnen ve gösterim tarihini "henüz" ertelemeyen tek büyük film. Warner Bros. her ne kadar kriter belirlemese ve bir korkuya sebebiyet verse de sinemaseverler ve salon sahipleri büyük bir umuda sahip. Hatta, çoğu sinema Tenet gösterimi olursa açılacak ve biraz olsun açık kapatmaya çalışacak. Tabii bu umutlar var ama salgının yendein alevlenebileceği ihtimali de maalesef bir yanda duruyor.

    Business Insider'a göre Sinema Salonları Sahipleri Birliği, dünya sinemasındaki salonların % 90'ının 17 Temmuz'da “Tenet” prömiyeri için açılacağını düşünüyor. Durum böyleyse, Warner Bros.'un beklentisi de karşılanmış olacak ve mart ayı başından sonra ilk önemli gösterim gerçekleşmiş olacak. Bu tahminler, yakın zamanda Warner Bros.'un sinemaların % 80'inin açılması durumunda filmi ertelemeyeceği yönündeki teyit edilmemiş haberlere dayanıyor. New York, Los Angeles ve San Francisco gibi şehirlerin salonları açmasının ne kadar süreceği konusunda hala belirsizlik sürüyor ve yüzde 90 dedikodusu biraz hayal gibi görünüyor ama şirket son ana kadar beklerse 1 ay birçok şeyin değişmesi için büyük bir zaman. Bunu yapmak için ön hazırlıkların feda edilmesi durumu da büyük bir risk olarak elde duruyor.

    “Tenet”, 200 milyon dolarlık bütçe ve pazarlama harcamalarıyla, gişede büyük miktarda para kazanma umudu taşıyor. Stüdyo ve Nolan filmlerine bakacak olursak 3-4 katı gelir beklentisi var ama salonlar açılsa bile insanların salonlara koşmayacağı da bir gerçek. Bu noktada, mevcut durum temmuz ayında “Tenet”in vizyona çıkma ihtimalini düşürüyor. Bununla birlikte, COVID-19'u ve dünyanın mevcut durumunu çevreleyen her şeyde olduğu gibi, her an her şeyin değişebileceği gerçeğini de hesaba katmak gerekiyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top