Hesabım
    "Dune" Fragmanı Ne Zaman Yayınlanacak?

    Heyecanla beklenen Dune filminden yeni bilgiler paylaşıldı.

    Denis Villeneuve'ün imzasını attığı Dune filmi, son zamanların en çok beklenen yapımlarından biri. Vizyon tarihine birkaç ay kalmış olmasına rağmen henüz bir teaser ya da fragman paylaşılmadı. Warner Bros ise bu konuda yeni bir güncelleme yaptı. Açıklamalara göre Dune fragmanı 9 Eylül'de yayınlanacak.

    Warner Bros'un doğruladığı bilgilere göre, 9 Eylül'de Amerika saatiyle sabah 9'da Dune fragmanı izleyicilerin karşısına çıkmış olacak. Bunun öncesinde ise 30 Ağustos tarihinde Tenet filmi gösterimlerinde Dune'dan bir teaser yayınlanacak. Tabii bu teaser'ın ülkemize kadar ulaşıp ulaşmayacağını ya da internete sızdırılıp sızdırılamayacağını bilemiyoruz. Böylece epik filmin ilk görüntüleri tüm dünyayla paylaşılmış olacak.

    Frank Herbert'in yazarı olduğu Dune kitabından uyarlanan filmin konusu ise şöyle: Uzak bir gelecekte geçen "Dune", ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. "Baharat" adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu "baharat"tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

    Söylenenlere göre Dune filmi Yüzüklerin Efendisi gibi klasikleşmiş fantastik serilerle aynı kefede görülecek. Ama tabii Alejandro Jodorowsky gibi usta isimler Dune kitabının tam anlamıyla filme uyarlanamayacağını söylüyor. Kimin haklı çıkacağını sinemalarda görebileceğiz. Filmin oyuncu kadrosunda  Timothee ChalametOscar Isaac, Josh BrolinRebecca FergusonStellan SkarsgardJason MomoaZendayaJavier BardemCharlotte Rampling bulunuyor. Yıldız kadrolu Dune'un 18 Aralık 2020 tarihinde sinemalardaki yerini alması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top