Hesabım
    ‘Black Widow’un Ertelenmesi, ‘Soul’un Ev Sinemasında Yayınlanması Bekleniyor

    Koronavirüs, vizyon tarihlerini etkilemeye devam ediyor

    Disney, 6 Kasım'da vizyona girmesi planlanan Marvel süper kahraman macerası "Black Widow"u geciktirecek ve stüdyo, durum hakkında bilgisi olan birden fazla kişiye göre  Pixar'ın varoluşsal animasyon macerası "Soul"u da Disney Plus'ta piyasaya sürecek. Yaklaşan bir "Black Widow" gecikmesi, Warner Bros.'un Wonder Woman 1984'ü ekim başı yerine aralık sonunda vizyona sokacağını duyurmasından yalnızca günler sonra gelmiş oldu. STX ayrıca, Gerard Butler gerilim filmi "Greenland"ı eylül ayının dışına çıkardı. Universal ise "Candyman"i 2021'e itti. 

    ABD sinemalarının yaklaşık % 70'i yeniden açıldı ama birçoğu seyirci çekmekte zorlanıyor. New York City ve Los Angeles gibi büyük yerel pazarların henüz sinemaların yeniden açılmasına izin vermemiş olması, şirketleri düşündürüyor. Salon sahipleri, Christopher Nolan’ın “Tenet”i sayesinde izleyicilerin sinemaya geri döneceğini umuyorlardı ama pek çok büyük pazarın kapanması ve tüketicilerin Koronavirüs konusunda endişelenmesi nedeniyle film, iki haftalık gösterim sonrası Kuzey Amerika'da hayal kırıklığı yaratan 29 milyon dolarlık bir hasılat elde etti. Bilim kurgu destanı, bilet satışlarının 177 milyon doları aştığı uluslararası gişede ise tam tersi, beklenenin çok üzerinde bir başarı elde etti. 

    Disney’in canlı aksiyon filmi “Mulan”, Amerika'da sinema salonlarını es geçti ve ev sinemasına gitti. Fantastik destan, büyük bir pazar olan Çin'de önemli başarı bekliyor ama gişe listelerinde 1 numaradan açılmasına rağmen, ilk hafta sonu boyunca yalnızca 23 milyon dolarlık bir hasılat topladı. Ev sinemasında ise Mulan izlemenin fiyatı 30 dolar olarak belirlendi.

    "Soul"un Disney Plus abonelerine ücretsiz olarak sunulup sunulmayacağı veya kullanıcıların "Mulan"da olduğu gibi erişim için bir ücret ödemeleri gerekip gerekmediği henüz belli değil. Salgının ardından Disney, "Hamilton", "Artemis Fowl" ve "The One and Only Ivan" dahil olmak üzere çok sayıda filmi doğrudan yayın platformuna taşıdı. Scarlett Johansson'un oynadığı “Black Widow”, başlangıçta mayıs ayında gösterime girmesi planlandığından bu yana birçok kez ertelendi. Disney, "Black Widow"un ne zaman vizyona gireceğini ve "The Eternals", "Shang-Chi and the Legend of the 10 Rings" ve "Thor: Love and Thunder" gibi gelecekteki Marvel sürümleri için neler planladığını henüz açıklamadı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top