Hesabım
    57. Antalya Altın Portakal Film Festivali Açılış Töreniyle Başladı!

    Festival, geleneksel kırmızı halı töreniyle başladı..

    Anadolu Ajansı

    57. kez düzenlenen Antalya Altın Portakal Film festivali geleneksel kırmızı halı töreniyle başladı. Koronavirüs önlemleri altında ve az katılımlı törende festivale katılan ünlü isimler ve protokol kırmızı halı geçişinde bulundu. Cam Piramit önünde düzenlenen kırmızı halı töreninde basına her yıl olduğu gibi poz veren ünlüler, gazetecilerle küçük sohbetler gerçekleştirdi.

    Antalya Valisi Ersin Yazıcı, açılış konuşmasında, diğer yıllarda olduğu gibi coşkulu olamadıklarını belirtti. Festivalin bir yıl ara vermesini istemedikleri için bütün şartları zorlayıp organizasyonu düzenlediklerini belirten Yazıcı, pandemiden sonra yine eskisi gibi ihtişamlı festivaller düzenlemek istediklerini söyledi ve ekledi; "Bu bir marka. Türk sinemasına büyük katkı sağlayan, 57'ncisi düzenlenen bu festivalin, bu güzel etkinliğin, bu Altın Portakal'ımızın Antalya'mıza ve tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

    Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Ercan Kesal, böyle bir ortamda festivali yaşatmanın cesur ve çok önemli bir hareket olduğunu dile getirdi. Jüri Başkanı olarak yer almanın gurur verici olduğunu da ekleyen Kesal, festivaldeki filmlerin ilk gösterimlerinin olmasının da heyecan verici olduğunu, tamamen yeni filmlerle tanışacakları için mutlu olduklarını söyledi.

    Jüri üyelerinden Gülse Birsel de jüri üyesi olmaktan büyük bir onur duyduğunu söyledi. Birsel, "Şahane jüri üyeleri var, onların arasında olmak çok keyifli. Bir de biliyorsunuz festival filmleri salon bulamıyor. O filmleri seyretmek için tek imkan jüri üyesi olmak. O açıdan da çok memnunum. Şahane filmler seyrediyoruz, bugün başladık. Bütün hafta sinema haftası olacak bizim için." dedi. 

    19.30'da başlayan tören, Yekta Kopan'ın sunumuyla gerçekleşti. Tören, Antalya Büyükşehir Belediyesi Televizyonu, Kanal V ve festivalin sosyal medya hesaplarından izleyicilerle buluştu. Festivalde yer alan ulusal ve uluslararası yarışma filmlerinin gösterimleri Yıldızların Altında adı verilen üç açık hava sinemasında, salgın önlemleri gözetilerek yapılacak. Bu önlemler kapsamında gösterim alanında ateş ölçümü yapılacak ve sosyal mesafeli oturma düzeninde gösterim boyunca maske takmak zorunlu olacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top