Beyazperdem
    Timuçin Esen
    facebookTweet
    Görev Oyuncu
    Uyruk Türk
    Doğum tarihi 14 Ağustos 1973 (Adana)
    Yaş 46
    14
    yıllık kariyer
    10
    film ve dizi

    Biyografi

    14 Ağustos 1973 tarihinde Adana'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde iki yıl okuduktan sonra İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne geçti. İtalya ve ABD'de de tiyatro eğitimi alan Esen, Los Angeles’taki California Insitute of the Arts Üniversitesi’nde 7 yıl sinema ve yönetmenlik üzerine master yaptı. ABD’deki ünlü oyuncu koçu Larry Moss’un öğrencilerinden biridir. Esen, öğrencilik yıllarında Çıkmaz Sokak adında, orta metrajlı bir film çekmiştir. Gurbet Kadını adlı dizide “Hakkı Ağa” rolüyle tanınan oyuncu, sonrasında Meltem Cumbul ve Şener Şen’le beraber Gönül Yarası adlı sinema filminde canlandırdığı karakterle 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ve SİYAD(Sinema Yazarları Derneği)'da En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü almıştır.Esen, ...
    Devamını oku

    Filmografi

    Martıların Efendisi
    Martıların Efendisi
    21 Aralık 2017
    Müslüm
    Müslüm
    26 Ekim 2018
    Kumun Tadı
    Kumun Tadı
    21 Kasım 2014
    Senin Hikayen
    Senin Hikayen
    27 Aralık 2013
    Vicdan
    Vicdan
    2013
    Labirent
    Labirent
    23 Aralık 2011
    Gönül Yarası
    Gönül Yarası
    7 Ocak 2005
    Tüm filmografisi En iyi film ve diziler

    Fotoğraflar

    Haber

    "Müslüm"den İtirazım Var İle Yeni Fragman!
    HABERLER - Gündemdeki Filmler
    26 Eylül 2018 Çarşamba
    8. Bodrum Türk Filmleri Haftası Sona Erdi
    HABERLER - Festival ve Ödüller
    25 Eylül 2018 Salı
    Bodrum ve Kos'ta düzenlenen gösterimlerin ardından 8. Bodrum Türk Filmleri Haftası sona erdi.
    Müslüm Filminin Çekimleri Başladı
    HABERLER - İnternetten Seçtiklerimiz
    10 Kasım 2017 Cuma
    Yönetmen Ketche müjdeyi verdi..
    14 Sanatçı haberleri
    Yorumlar
    • Mehmet Hakan Ö.
      Timuçin Esen çok yetenekli bir aktör.
    Yorumları göster
    Back to Top