Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?: en yeniler yorumlar
Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?
Ortalama puan
4,1
1624 Puanlama
238 Kullanıcı yorumları
5
69 Eleştiri
4
100 Eleştiri
3
34 Eleştiri
2
26 Eleştiri
1
4 Eleştiri
0
5 Eleştiri
Sırala
En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
Cemal Çolak
1 değerlendirme
Takip Et!
5,0
5 Kasım 2024 tarihinde eklendi
Sosyoloji ,siyaset din. Toplumları ve tarihte yaşanmış olayları anlayabilmek için bu 3 unsuru da biraz bilmek gerekiyor. Filme gelecek olursak, dilini anlamadım, komik değildi, pek gülmedim ve sıkıcıydı şeklindeki eleştiriler yukarda bahsedilen konularla pek ilgisi olmayan ve Recep İvedik tadında bir beklenti içinde olanların yaptığı eleştiriler bence. Haluk Bilginer tam bir usta. Senaryo muhteşem. son olarak Orhan Bey'in sefer dönüşü bölümü her ne olursa olsun göz tirmalayiciydi.
Bir edebiyat öğretmeni olarak bu filmi öğrencilerime izletmeyi görev bildim her yıl. Edebiyat dönemlerini, geleneksel Türk tiyatrosunu, efsanelerin gerçekleri nasıl aydınlattığını, mizahın gücünü, zihniyet dönem ilişkisini... unutulmayacak bir kurguyla ortaya koyan bu film, Türk filminin medarı iftiharı. Oyuncular mükemmel. Ağız taklitleri mükemmel. Emeği geçenlere teşekkür ederim
Usta anlatıcı Ezel Akay'ın Nirvana yaşattığı eşsiz bir deneyim diyebilirim. Filmi bu gün izleyip, o günkü olanakları kulakardı yapan eleştirilere sadece gülüyorum.
Konuşulan dili beğenmeyip anlaşılmadı şeklinde yorumlayan arkadaşların çok az yorulmaya davet ediyorum. Çok ince ince işlenen espriler ile yoğrulmuş dönem filmi bence ses bozuklukları haricinde mükemmel.
Oyunculuklarında usta isimlerin yanı sıra Beyazıt Öztürk'ü "Beyaz" olarak izlemeye çalışanlar gerçekten yanlış yaparlar. Hacivat Çelebinin dönemin en fırıldak, zeka küpü ve fırıldak zekasını gayet iyi yansıtmış. "Pır,eki,uç,dürt ve baş" , Cacık olduk emhamdürüllah" inanılmaz güzel betimlemelerle karşımıza çıkıyor. "Şeref dedin de, canım turşu çekti" repliğine hala hatırladıkça gülerim.
Bir yorumda okuduğum kısmen değil çoğunlukla hak verdiğim tek eleştiri Orhan Gazi'nin fetih sonrası Bursa'ya geldiğinde Nilüfer Hatun'un genelev çalışanı gibi kucağa atlaması göresel olarak güzel ama hem anlamsız hem de gereksiz detay. Başka en ufak bir kusur bulamadım. Yıl 2021 ve canım sıkıldıkça 6 veya 7 ayda bir izlediğim bir eser.
Ses efekti hariç filme yapılan tüm eleştiriler haksız Film biraz mizah katılmış bir tarih sahnesi olmuş. Muhteşem 4/4 lük bir çalışma. Filmin komikliğini az bulanlar bir de başka bir gözle, öğretici yönü ile incelesinler, Filmi öğretici bulmayanlar ise nilüferin ve orhangazinin hafif görüntüsüne aldanıp diğer detayları gözden kaçırmasınlar. Ellerine sağlık Ezel Akay
film dediğin işte böyle olur gora recep ivedik hepsini geç komediyse komedi oyuncuysa oyuncu senaryoysa senaryo tarihse tarih filmde herşey var tek kelime ili mükemmel bir filmdi
bence mükemmeldi . hele ki Haluk Bilginer üstadımız mükemmel oynamış .Beyazda böyle bir tecrübeli ismin yanında sönmemiş ona yakın performans gostermiş.
ilk izlediğimde dili ve sinema salonunun aptal akustiği nedeniyle hiç bir şey anlamadığım,izledikçe aşık olduğum bir film.her izlediğimde hem çok eylenip hem çok üzülüyorum.hani bazen izleyeyim diye düşünüp filmin sonu aklıma gelince ay yok şimdi yüreğim kaldırmaz o üzüntüyü diye vazgeçtiğim zamanlar oluyo.müziği çok etkikiyo bide beni hele o haluk bilginerin söylediği'yürürüm' diye bir şarkı varya acayip hüzünleniyorum onu dinleyince.'göç dediğin hiç bitmez bilinmeze yürürüm'.çok güzel bir film çok özenli çok çalışılmış bir film herkesin ellerine sağlık yaa.türk sinemasını böyle filmler bir yerlere getirecek bence.çok doğal çok samimi sıcacık bir film. bu arada şebnem dönmez ne güzel bi hatun yaa,valla allah nazardan saklasın
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.