Esaretin Bedeli
4,8

bestblue20
bestblue20

4 Nisan 2009 tarihinde eklendi
"Fear can hold you prisoner; hope can set you free" sözü hayatıma anlam katan ya da mücadeleyi öğreten en güzel söz tabiki esaretin bedelinden...
bu arada sözün anlamı (bence)"korku seni hapseder, umut özgürleştirir" gibi bişey....
esaretinbedeli-1408
esaretinbedeli-1408

26 Nisan 2009 tarihinde eklendi
İzlemekten bıkmadığım süper bi film herkes izlemeli
raison-zombi
raison-zombi

2 Eylül 2009 tarihinde eklendi
gercekten bir basyapıt ızlemenızı onerırım pek fılm begenen bırı olmama ragmen 6 kere ızledım her ızleyısımde yenı bıseyler buluyorum fılmde bence şahane ..
hasanpoy
hasanpoy

15 Eylül 2009 tarihinde eklendi
Film ibreti alem.
abbasatesa
abbasatesa

4 Mart 2010 tarihinde eklendi
Bir kişinin koca ve güçlü bir sistemi alt etmesi harika bir şeydir. Kahramanımız tipik bir RAMbo! Haksızlığa uğramış, tecavüze uğramış, acımasızca dövülmüştür! Ama insanlığını, umudunu ve arkadaşlık duygusunu çok kötü koşullarda kaybetmemiştir. Kapitalizmin yıllarca pompaladığı TEK Bİrey, GÜÇlü BİRey, ZEKi BİRey tiplemesini -bizleri izlerken hayran da bırakarak- çok iyi anlatır. Sonunda sistemi alt eder ve kendisini kurtarır. Pasifikte hayatı boyunca hayallerini gerçekleştirebilecek bir parayla! Ne yani filmin bu yönlerini göz ardı edip alkışlayayım mı?
aslanbash
aslanbash

25 Ekim 2010 tarihinde eklendi
Karamsarlık mı Umut mu ?Karamsarlığın merkezinde umudu yaşamak.Defalarca izlediğim ve defalarca izleyeceğim bir film. İmdb hakkını veriyor. Ve kolay kolay başka bir film 1.ci olamaz.
semra Ö.
semra Ö.

7 Ocak 2015 tarihinde eklendi
Harika bir film.. Çok güzel tavsiye ederim. Yalnız bir şey dikkatimi çekti.. Hücreler yan yana.. Kazılan tünel yan hücre duvarından başlıyor ve çok uzun. Normalde Tim Robbins'in yan hücreye geçmesi gerekmiyor mu? :) )
Mustafa D
Mustafa D

19 Temmuz 2018 tarihinde eklendi
Çekildiği yıla göre ufak tefek hatalar olmuştur elbet çok güzel bir film bağımlılık yapacak türden tavsiye ederim zaten imd de göreceksiniz filmin kalitesini
Nizameddin P
Nizameddin P

10 Aralık 2018 tarihinde eklendi
kesinlikle harika.... spoiler: kafamda oturmayan tek nokta andynin tünelin içinden o kadin posterini kusursuzca nasıl yapistirabildigidir.
Murat A
Murat A

21 Şubat 2019 tarihinde eklendi
flim hakında söylenilebilecek tek geçek gerçek bu flimi izlemeyen birisi
flim izledim dememeliizlemedigim flim yok denecek kadar az bunun gibi etki bırakamdı bende hiçbirisi
AnqaraBeBesi 06
AnqaraBeBesi 06

29 Kasım 2019 tarihinde eklendi
Tek kelimeyle harika.İzlediğim en güzel film.Gerek konusu gerek oyunculuğuyla hayatımda hiç sıkılmadan ve aşırı zevk alarak geçirdiğim 2 saatti.
Brs01 Erdoga
Brs01 Erdoga

17 Kasım 2024 tarihinde eklendi
Hapisane filmleri ayrı bir yeri vardır benim için ama bu filim defalarca kez izlenir hiçbir zaman sıkmaz hayatımın başında bu filmi izlemek gerçekten müthiş birşey herkes izlemeli
Harun Özden
Harun Özden

1 Ekim 2025 tarihinde eklendi
İyi bir film fakat asla bir baş yapıt değil. Basit bir senaryo fakat çok iyi bir oyunculuk. Morgan Freeman filme resmen tat katmış. normalde sakin filmleri severim fakat ufak bir hayal kırıklığı oldu.
ORHAN  SANDIKCI
ORHAN SANDIKCI

20 Aralık 2025 tarihinde eklendi
Tam bir başyapıttır. İMDb de en yüksek puanlı, Sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi filmi ve muhtemelen bu durum uzun yıllar da değişmeyecektir. Birden fazla kez izledim ve her seferinde de aynı tadı alarak. İnsanın üzerinde sağlam bir etki bırakan türden.. " Umut her zaman vardır". Tim Robbins ve Morgan Freeman muazzam oynamışlar. Mutlaka izlemeniz gereken bir film
onur arslan
onur arslan

19 Şubat 2026 tarihinde eklendi
ilk 1 saat bu nasıl film ya dedim kapattım sonra kardeşimin zoruyla izledim ve bayıldım harbiden bitirince neden dünyanın en iyisi olduğunu anlıyorsunuz süper bir film…