Kara Şövalye Yükseliyor

Mert H
Mert H

31 Ocak 2026 tarihinde eklendi
The Dark Knight Rises, Christopher Nolan’ın Batman üçlemesini epik ve iddialı bir finalle noktalama çabası olarak hem güçlü hem de tartışmalı bir film. Sekiz yıl önce Harvey Dent olaylarından sonra inzivaya çekilen, fiziksel ve ruhsal olarak yıpranmış bir Bruce Wayne portresiyle açılan film, süper kahraman anlatısını alışıldık “yenilmez kahraman” kalıbından çıkarıp çöküş, bedel ve yeniden doğuş temaları üzerine kuruyor. Nolan burada Batman’i bir efsane olarak değil, hatalarının sonuçlarını omuzlarında taşıyan bir insan olarak ele alıyor ve bu yaklaşım filmin dramatik omurgasını oluşturuyor.

Filmin en dikkat çekici unsurlarından biri kuşkusuz Bane karakteri. Tom Hardy’nin fiziksel performansı ve tehditkâr duruşu, Bane’i üçlemenin en korkutucu düşmanlarından biri haline getiriyor. Ancak karakterin motivasyonları ve planı, The Dark Knight’taki Joker kadar sarsıcı ve kişisel bir etki yaratmıyor; daha çok ideolojik ve yapısal bir tehdit sunuyor. Gotham’ın sınıfsal gerilimler üzerinden kaosa sürüklenmesi, filmde açık bir politik ve toplumsal arka plan oluşturuyor.

Christian Bale’in Bruce Wayne performansı, üçlemenin bu filminde belki de en duygusal noktasına ulaşıyor. Batman’in kırılması, hem fiziksel olarak yenilmesi hem de umudunu kaybetmesi, seyirciyi karakterle daha derin bir empati kurmaya zorluyor. Anne Hathaway’in Selina Kyle yorumu ise filme taze bir enerji katıyor; karakter, ne tam bir anti-kahraman ne de klasik bir femme fatale olarak çiziliyor. Buna karşın yan karakterlerin bolluğu ve hikâyenin çok sayıda alt kola ayrılması, filmin temposunu zaman zaman düşürüyor ve bazı olayların yeterince derinleşemeden geçilmesine neden oluyor.
Stellar Walker
Stellar Walker

12 Eylül 2025 tarihinde eklendi
Bu, iki yıldan uzun süredir katılmaya çalıştıktan sonra nihayet Yeni Dünya Düzeni'ne, yani İlluminati'ye nasıl katıldığımı ve dolandırıcıların sürekli paramı nasıl çaldığını anlatan tanıklığım. Uzun zamandır İlluminati'ye katılmak istiyordum ama dolandırıcılar bu yılın başlarında internette Lord Felix Morgan ile tanışana kadar paramı çalmaya devam ettiler. Kendisiyle iletişime geçip her şeyi anlattım. Kaydolmamı önerdi ve başlamak için yüklü bir üyelik ücreti ödedim. Dünya Düzeni'ne kabul edildim ve kabul edildiğimde dolar aldım. Çok mutluyum! Ve Lord Felix Morgan'ın iyi çalışmalarını yaymaya söz veriyorum. Bugün İlluminati Yeni Dünya Düzeni'ne katılmakla ilgileniyorsanız, bugün Lord Felix Morgan ile iletişime geçin. Bu, her zaman istediğiniz İlluminati üyeliğini elde etmek için en iyi şansınız. Lord Felix Morgan ile Illuminatiofficial565@ adresinden e-posta veya +447353027456 numaralı WhatsApp hattından iletişime geçebilirsiniz.
SafaLfidan27
SafaLfidan27

5 Temmuz 2025 tarihinde eklendi
Kara şövalye üçlemesinin son filmini böyle bir kalitede yapmaları çok iyi olmuş. Filmi de oyunculukları, kurgu, aksiyon, efektleri fln da dahil çok beğendim.
Süleyman Kırtıl
Süleyman Kırtıl

22 Şubat 2025 tarihinde eklendi
200 saat arkham serisini oynadım.Ben batmanim ve bu film mükemmel adamım christian bale ztn çok iyi oyuncu izleyin.
İzlenir mi İzlenmez mi?
İzlenir mi İzlenmez mi?

1 Eylül 2023 tarihinde eklendi
Batman filmlerini çok sevdiğimi söyleyemeyeceğim. Bir önceki film The Dark Knight dan iyi, yine izlerken sıkılıyorsunuz ama o kadar değil. Filmin sonu sarıyor izlerken. Gereksiz uzun yapmışlar filmi birde. Seriyi izlicem diyorsanız izlenir.
İzlenir mi? İzlenmez mi?
- İzlenir.
tersköşeli
tersköşeli

16 Şubat 2022 tarihinde eklendi
3 saatti ama cok guzeldi . tatmin ediciydi. oyunculuklar, aksiyon, senaryo, oyuncu seçimleri her şey cok iyiydi daha ne bekleyeyim ki. iyi seyirler
Barlibar
Barlibar

13 Ocak 2022 tarihinde eklendi
Bitirmekte zorlandığım vasatın altında filmvari bir yapım.
Ali Şen
Ali Şen

3 Nisan 2021 tarihinde eklendi
Sürekli fragman izletiyorsunuz berbat bir program 30 senelik filmin bile sadece fragmanı izlenebiliyor başka birşey yok
Sarp Baran
Sarp Baran

28 Haziran 2020 tarihinde eklendi
Keşke Heath Ledger ölmeseysi. Bu filme Jokeri oynayacak abimiz malesef vefat etti.
Heath Ledger olsaydı film muhteşem olacaktı.
Alican Çiftçi
Alican Çiftçi

22 Aralık 2019 tarihinde eklendi
Kara Şövalye üçlemesinin son filmi olan bu film bana göre izledikten sonra daha iyi bir final yapamaz dediğim türden bir film di. Birçok kişi için serinin en zayıf halkası olsa da benim için seride ikinci sırada yer alıyor. Film de önceki filmlerde olduğu gibi bolca twist bulunuyor ve bu twistler'i tahmin etmeniz imkansız eğer ilk iki filmi izlediyseniz zaten bunu da izleyeceksinizdir.
Ahmet A
Ahmet A

5 Eylül 2018 tarihinde eklendi
En iyi aksiyon filmleri için siteyi ziyaret edebilirsiniz.
Yasin Ş.
Yasin Ş.

11 Kasım 2017 tarihinde eklendi
Her ne kadar aksiyon olsa da, filmi mükemmel yapan ilk etken şey oyunculuk. Bütün aktörlerin kendilerini göstereceği en az bir sahne vardı.

Bale'in Batman'i nihai bir Batman, çünkü karakterdeki her özelliği filmde görebiliyoruz, savaşçı özelliği, kurnazlığı, taktiksel düşünme, ileriyi düşünerek hareket etme, zekice geliştirilmiş teknolojik buluş, korkutucu kişilik hatta biraz da olsa palavracılık.

Heath'e gelince, Joker'i mükemmel yaptığı için bütün krediyi hak ediyor, ama Jonathan ve Christopher Nolan kardeşleri karakteri bu kadar mükemmel yazıp tedavi ettiğini de unutmayalım. Joker'i bu kadar tehlikeli gösteren sadece Ledger değil, Nolan kardeşler karakteri bu kadar aksiyon içine harika bir şekilde çeken kişiler. Joker'in kaosun üzerindeki duruşu, düzeni, anarşisi veya sıradan modern insanlığında ki ahlaki değerlere nasıl baktığı, karakteri bu kadar psikolojik derecede ilginç yapan şey bunlar. Nolan kardeşler işte bu kadar karışık, sadece mükemmel bir performansın üstesinden geleceği bir karakter yaptılar. Bu rolü oynamak bu kadar zordu işte o yüzden Ledger'ın performansı bu kadar mükemmeldi.

Bu başyapıt aksiyon filmi filan değil, düzen ve anarşi içinde kahramanın ve kötü adamın edebi temasını keşfeden bir film, tüm diyalogları dinleyin/okuyun hepsi filmin içinde.

Christopher Nolan kendisini hiç unutturmayacak film yapmış, bu film adamın tacı. Mükemmel yönetmenlik, mükemmel hikaye, dram ve aksiyon arasındaki mükemmel denge... Herşey mükemmel.

Sadece Batman serilerinin üzerine yapılan en iyi film değil, sinema tarihinde yapılmış en iyi 6 filmden biri.
Zerpnos
Zerpnos

11 Mart 2017 tarihinde eklendi
İlk 2 filmin ardından, bitişi nasıl yapabilirler acaba diye düşünüyordum. Maalesef kalite olarak asla 2 filme yaklaşamaz fakat yine de Batman karakterini çok iyi bir şekilde perdeye aktaran bir film olmuş. Senaryoyu beğendiğimi söyleyemem, klişe bir senaryosu vardı. Kötü karakteri çok güzel işleyerek, izleyiciyi germeyi başarmışlar. Bazı yerlerde heyecanlandırıp, aksiyonu çok yüksek olmasa bile tatmin edici derecedeydi. Ters köşe yapmaya çalışmışlar fakat ne bununla ilgili film boyunca azıcıkta olsa merak ettirecek bir şey vermemişler. Bu yüzden havada kaldığını ve en ufak heyecan bile duymayarak, sevmediğimi belirtmek zorundayım. Fakat bu gibi olayların haricinde film, genel olarak güzeldi. Gerilim dozu yüksek, aksiyonu iyi, başarılı bir üçlemeydi. Teşekkürler Nolan.
Oylum K.
Oylum K.

10 Eylül 2015 tarihinde eklendi
Anne Hathaway'in de Selina Kyle rolüyle muhteşem kadroya dahil olması ve Marion Cotillard'ın harika oyunculuğuyla perçinlenen son Batman filmi yeni bir C. Nolan şaheseri değil de nedir!...
Doğukan B.
Doğukan B.

30 Kasım 2014 tarihinde eklendi
Çekimleriyle, Görsel Efektleriyle, Senaryosuyla ve Oyunculuklarıyla dört dörtlük muazzam bir filmdi. Bu güne kadar izlemediğim için kendime kızıyorum. Bu film için ne desek az kalır. Kurgunun işlenişi çok akıllıca ve realistik. Önceki Batman filmlerinde de olduğu gibi; Christopher Nolan, zekasını ve ustalığını bu filmde de ön plana çıkarmış.. 2. Film'in ve Heath Ledger'in bende ayrı bir yeri var tabikide, Ama bu film'in de ilk 2 filmden ayrı kalır bir tarafı yok bana göre. Ayrıca İlk iki film'e göre daha fazla aksiyon barındıran bir film olduğunu düşünüyorum. Bu film'de, gizli kalmış ve sizi şaşırtacak bazı önemli bilgileri öğreniyorsunuz. Açıkçası Joker gibi uçuk kaçık bir karakterden sonra, Bane isimli karaktere çok önyargılı yaklaşıyordum, Film'i izledikten sonra önyargılarımın boşuna olduğunu gördüm. Elbette ki Heath Ledger'in oyunculuk performansı hiç kuşkusuz en iyisiydi; Ama Bane isimli karakterinde başarısını göz ardı etmemek gerekli.. Hiç beklemediğim ve bende etki bırakan bir kapanışla sonlanan bir filmdi.. Patlama sahnelerini ve daha birçok sahneyi ağzım açık izledim. Bu film'in üzerinde bir uğraş olduğu bariz belli. Bu film'e Fiyasko diyenler, acaba ne beğeniyor merak ediyorum.. İzleyin, İzlettirin diyorum. 4.0/5