Hesabım
    RoboCop
     RoboCop
    14 Şubat 2014 Sinemada | 1s 57dk | Aksiyon, Bilim Kurgu
    Yönetmen José Padilha
    |
    Senarist Joshua Zetumer, Nick Schenk
    Oyuncular: Joel Kinnaman, Gary Oldman, Michael Keaton
    Basın
    2,9 4 Eleştiri
    Üyeler
    3,5 80 Puanlama, 15 Eleştiri
    Beyazperde
    4,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Uluslararası mega şirket OmniCorp, 2028 yılına gelindiğinde robot teknolojisinin önde gelen tedarikçilerinden biri olmuş ve dünya çapındaki yüksek satış rakamlarıyla bir hayli kar elde etmiştir. Aynı zaman diliminde yaşayan idealisy polis memuru Alex Murphy ise yaşadığı şehir Detroit'te suçu bitirmek için uğraşmaktadır. Yine zorlu görevlerinden birine çıktığında bu kez şansı yaver gitmez ve vahşi suçlular tarafından saldırıya uğrar. Ağır yaralı olarak bulunan Murphy'nin hayatta kalması neredeyse imkansızdır. OmniCorp'ta çalışan bilimadamlarından biri olan Dr. Dennett Norton, ajan Murphy'i robot teknolojisinin bir sonraki adımında kullanmaya karar verir. Yarı insan yarı robot formatında yeni bir polis prototipi yaratılacaktır ve Murphy bu türün ilk kobayı olacaktır. Böylelikle ortaya çıkan RoboCop'un durdurulması neredeyse imkansızdır ve durmaksızın suça karşı savaşması için programlanır. RoboCop, olağanüstü yetenekleri, sınırsız gücü ve uzaktan kontrol edilebilirliği sayesinde mükemmel bir prototip olmayı başarmıştır. Ancak kendini yaratan insanların öngöremediği önemli bir gerçek vardır. Makinenin içinde yaşayan 'insan' belli belirsiz de olsa geçmişinden bir şeyler taşımaktadır.

    Filmin yönetmen koltuğunda José Padilha bulunurken, başrollerini Joel Kinnaman, Douglas Urbanski, Abbie Cornish ve Gary Oldman paylaşıyor. 

    Beyazperde Eleştirisi

    4,0
    Çok İyi
    RoboCop

    Dengeli aksiyon, sıkı öykü!

    Yazar: Ali Ulvi Uyanık
    Yakın gelecekte, ABD'nin sınır dışı savaş - işgal programlarında kullanacağı ED-209 ve EM-208 gibi akıllı makineleri / robotları tasarlayan, üreten, kontrol eden Detroit merkezli şirket OmniCorp (Omni Consumer Products), anamalcı sistemin kar odaklı işlemesinin doğası gereği gözünü iç güvenlik pazarına diker...Ancak başka ülkelerin halklarına 'uygun' görülen bilgisayar kontrollü cansız güvenlik elemanları, içlerinde insan faktörü bulunmadığı için ülke dahilinde riskli görülmekte ve senatonun onayından geçememektedir (Nitekim 27 yıl önce çekilen ilk filmde, ED-209 program yanlışlığı sonucu şirket yönetim kurulu üyesini öldürür). Çözüm, yarı insan yarı makine olan bir cyborg polis üretmektir. Bunun için de, çete tarafından arabası patlatıldığı için vücudu yanan ve normalde ölmesi gerekirken en hayati organları kurtarılarak cyborg'un insan kısmını oluşturan dedektif, bir aile babası olan Al
    RoboCop Altyazılı Fragman 2:12
    RoboCop Altyazılı Fragman
    37.863 gösterim
    RoboCop Orijinal Fragman 2:19
    17.377 gösterim
    RoboCop Orijinal Fragman (2) 1:35
    Öneriler

    Son Haberler

    En İyi 10 Yeniden Çevrim Bilim-Kurgu Filmi
    Haberler - Özel Dosyalar
    26 Haziran 2022 Pazar
    RoboCop, Abe Forsythe Yönetmenliğinde Geri Dönüyor!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    RoboCop Returns'ü Abe Forsythe yönetecek.
    21 Kasım 2019 Perşembe
    Bilim Kurgu Filmlerinin "Neden ki" Dedirten İleri Teknoloji "Harikaları"!
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    Bilim kurgularda mavi hologramlardan saydam ekranlara kadar bilim kurgu camiasının "ne gerek var"ları...
    9 Temmuz 2018 Pazartesi
    TV’de Hafta Sonu (27-29 Nisan)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    Kral İçin Hologram, Uyumsuz, Tam Gaz...
    27 Nisan 2018 Cuma
    Müjde; Yeni RoboCop Filmi Geliyor!
    Haberler - Yapımdaki Filmler
    Suçluların korkulu rüyası RoboCop beyaz perdeye geri dönüyor.
    24 Ocak 2018 Çarşamba

    Oyuncular

    Joel Kinnaman
    Rolü : Alex Murphy/RoboCop
    Gary Oldman
    Rolü : Norton
    Michael Keaton
    Rolü : Raymond Sellars
    Abbie Cornish
    Rolü : Clara Murphy

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Sedat Y.
    Sedat Y.

    1 değerlendirme Takip Et!

    4,0
    21 Şubat 2014 tarihinde eklendi
    filmi yoğun aksiyon beklentisiyle izleyecekler umduğunu bulamayacak zira bu film ne bir transformers ne de bir ironman. toplum-medya-siyaset ilişkilerine ve ileri kapitalistleşmiş dünyanın önümüzdeki 20 yılda nereye evrilebileceğine ilgi duyanlara daha çok hitap ediyor.
    GoGoBaBa
    GoGoBaBa

    Takipçi 58 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    2 Mart 2014 tarihinde eklendi
    İlk Robocop filmi hayranı olarak sonraki devam filmlerinide beğenen biri olarak, bu yeni jenerasyon filme ön yargılı gitsemde, bir müddet sonra ilk filmi unuttum, yepyeni özgün bir film izliyorum dedim. Bence hiç riske girmeden yepyeni bir senaryo ile özgünlükle güzel çekimlerle olayı yakalamış, RUHUNU bulmuş film. Ahh şuda olacak diye beklentilerim olsada hayal kırıklığı değilde eksikbulma değilde Nostaljik ...
    Devamını oku
    Alp T.
    Alp T.

    Takipçi 301 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    22 Şubat 2014 tarihinde eklendi
    Ben filmi başarılı buldum. İzlettiren ve aksiyon sevenlerin hayal kırıklığına uğramayacakları bir film olmuş. Sürükleyici, gerilimli, aksiyonlu ve polisiye türlerini sevenlerin de hoşuna gidecek bir film olmuş. Filmin özellikle insanın robotlardan daha iyi olduğu ve duygulara sahip olması gibi yanların işlenmesi hoşuma gitti. Tavsiye ederim. Bu ayın başarılı bilimkurgu, aksiyon filmlerinden. 3.5/5
    YusufPiskin
    YusufPiskin

    Takipçi 67 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    28 Aralık 2014 tarihinde eklendi
    oynayan isveçli yönetmen brezilyalı ve emin olun filmde en az 10 tane müslüman çalışmıştır.. amerikan propogandası mı? film amerikan sermayesiyle amerikan şirketlerince çekilmiş ne yapacaklardı? türk bayrağı sovu mu? cek daha iyisini kendi propogandanı yap.. bu bakıs acısıyl film mi eleştirilir? amerikan film sanayinin müşterisi amerikan halıdır.. sinema dvd bluray kablolu digital satış soundtrack oyun konsolu kitap ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Oyuncular Hakkında

    RoboCop rolü için Joel Kinnaman'da karar kılınmadan önce birçok aktör düşünülmüştü; bu isimler arasında Michael Fassbender, Matthias Schoenaerts ve Russell Crowe da yer alıyor.

    Yönetmen Hakkında

    Filmin yönetmeni José Padilha'nın ekibe katılma hikayesi MGM'de yaptıkları bir toplantı esnasında başlıyor. Padilha, MGM ile yapmayı düşündükleri filmler hakkında konuşurken, duvarda asılı orijinal RoboCop filminin posterini görünce yapmak istediği filmin tam da bu olduğunu dile getiriyor. Ardından toplantıda bulunanlara fikirlerini aktarıyor ve onlar da bu teklifi olumlu bir karara bağlıyorlar. 

    Detaylar

    Filmin yapımcılarından Eric Newman, RoboCop'un kurgu ve fantastik olmasının yanısıra, gerçekçi ve inanılırlığı yüksek bir yapıt olmasını da istediklerini belirtiyor. Bu aşamada yönetmenin daha önce fizik eğitimi almış olması son derece faydalı olmuş. Filmin yönetmeni José Padilha, çalışmalar esnasında yarattıkları her şeyin bilimsel doğruluğunu sorgulamış, böylece mantıksız noktaları elemeleri daha kolay olmuş.

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı Warner Bros Turkey
    Yapım yılı 2014
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 4 başlık
    Bütçe 100 000 000 $
    Yeniden çevrim RoboCop
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2014, En iyi film: Aksiyon, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2014.

    Yorumlar

    • Kbra
      Bence devamı gelir. Yalnız, bu filmde beni rahatsız eden iki şey vardı; İlki Amerikayı öve öve bitiremediler, ikincisi ise Robocopun renginin siyah olmasıydı.Tamam kostüm güzeldi, ama siyah olması kötüydü.Ayrıca eski filmde, Robocop yavaştı, ağır hareket ediyordu.Bu filmde ise, Robocop hızlıydı ve hızlı olması çok güzeldi.
    • cagatayhan b.
      filmi izledim izlerken sıkılmadım ancak aklımda hep 80lerin robocopu kalmış bana sorarsanız orjinal film çok daha guzeldi, bu filmin ise konusu vasattı, çok anlamlı ve sürükleciyi bir hikayesi yoktu,
    • greendestiny
      bende filmi izledim. beğendim mi? evet beğendim. bence olmuş.
    • gcb1903
      Umarım kurgu ve senaryo güzeldir. Çocukluğumda hep izlerdim dizisini.
    Back to Top