Güneşi Gördüm

Aware
Aware

29 Nisan 2009 tarihinde eklendi
Tıpkı Ahmet Hakan ın yorumunda dediği üzere her kesime boncuk dağıtan bir film olmuş. Kimseye kara çalmaya yanaşmayan, verilmedik mesaj, söylenmedik söz bırakmamak için var gücüyle çalışan, hani şöyle bir Necip Fazıl dan bir de Nazım dan iki dörtlük serpiştirilseymiş 'ahan da budur' diyeceğiniz bir film. Senaryo söylenen o manidar sözlerin altını dolduracak şekilde işlenmemiş. Popüler öğeler barındırmasa da popülist yaklaşımlarla dolmuş.Ve Mahsun Kırmızıgül yönetmen olarak olmasa da oyuncu olarak hakikaten sırıtmış.Norveç çekimlerinden filme yansıyan belgesel tadında kareler iyi, güzel, hoş elbette ki. Büyüleyici falan hani. Ama o kadar, altı yine boş. Yine de film oldukça akıcı, sıkmıyor.Sahneler iyi çekilmiş.Ve özellikle Demet Evgar çok iyi oynamış. 7/10
Özge O.
Özge O.

13 Mart 2009 tarihinde eklendi
Ben beğenmedim, duygu sömürüsünün farklı ideolojideki düşüncelerle harmanlanarak seyircinin önüne konmuş bir film. Evet belki emek ve çaba harcanmış ama ilk filmi beğenildi diye M.Kırmızıgül düşüncelerini duygu sömürüsü yaparak beynimize kazımaya çalışmamalıydı. Üstelik başarılıda olamamış, bir kaç boş beyni etkiler o kadar...
cudiferat
cudiferat

19 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
Güneşi gördüm... Açıkçası "memleketimizin bu kanayan yarasına değindiği için teşekkür ederim" gibi klişe bir cümle söylemek istemiyorum. Neticede artık en sağdan sen solcuya herkes bu filmde anlatılan devletimizin kimi yaptığı yanlışları pekala kabul ediyor. Bundan dolayı Mahsun sanki hiç söylenmeyeni söylüyor gibi ayakta alkışlamaya gerek yok. Ama şu gerçek olan nokta; memleketimizde hala bu konuya değinildiğinde iki taraftan da çok ciddi eleştiriler geliyor, Mahsun peşin peşin kimi radikal çevreleri karşısına almayı göze alarak filmi çekmiş. Ama Ahmet Hakan ın meşhur yazısına (okumadıysanız okuyun) kısmen de olsa katılmamak elde değil.

Herşeyi bir kenara bırakıp, Sinematografik açıdan ele aldığımızda; Beyaz Melekten kat kata daha iyi bir çalışma görüyoruz. Neticede benim için Beyaz Melek bir film statüsünde dahi değildi; tamamen ajite ögelerin ön plana çıkarılmış olduğu sinematografik açıdan sıfır bir filmdi.
Güneşi Gördüme geldiğimizde; bir kere her ne kadar ajite ögeler olsada gözümüze gözümüze sokulmadığını görüyoruz; adeta olaylar kendi akışında cereyen ediyor. Her ne kadar Travestiler Evi vs. gibi bikaç gereksiz sekans olsa da Mahsun un zamanla bu tür gereksiz sekansları artık daha az kullanacağını düşünüyorum ileriki filmlerinde. (Beyaz Melek le oranladığımızda sonuç daha net zira )

Son olarak filmde özellikle takdirimi kazanan noktaları sıralayıp bitirmek gerekirse;
-Öncelikle Mahsunun kardeşinin (Galatada kurşunu sıkan) oyunculuğu bence filmde en öne çıkan oyunculuk
-Mahsunun acı haberi limanda aldığı ve sinir krizi geçirdiği sahne ve Çamaşır Makinesi sekansı (Arka fondaki müziklere DiKkaT
-Filmin girişindeki ustaca hazırlanmış helikopter sahnesi (Takva dan tanıdığımız görüntü yönetmenize teşk.
- Son olarak da Galata Köprüsünde soyunma sekansı sinema tarihimizdeki yerini almıştır heralde. Neticede tüm olumsuz eleştirileri bir kenara bırakarak (herşeye rağmen) izleyin derim, Beyaz Melekten daha iyi bir film var karşımızda. 8,4/10
yenilige-dogru
yenilige-dogru

20 Mart 2009 tarihinde eklendi
Bi kere kesinlikle son yıllarda yapılan adamakıllı Türk filmlerinden birini izledik.öncellikle senaryonun gayet sağlam olduğunu düşünüyorum.bu film sadece doğuyu değil Türkiyeyi içine almış ve bence vermek istediği mesajlar gayet açık ve anlaşılır.filmde tartışılacak birçok şey var ama özellikle en can alıcı noktalardan biri de bir mehmetçiğin yaktığı yürekle bir teröristin yaktığı yüreğin aslında aynı olduğu gerçeği.mahsun kırmızıgül bunu ikna edici bir dille anlatmayı başarmış.bu sadece bir örneği.kısacası artık ciddi şeyleri,kanayan yaraları görmek istiyoruz diyorsanız güneşi görmenin vakti geldi.
zgrklc
zgrklc

29 Ekim 2009 tarihinde eklendi
abidik bırsunu fılmden ıyıdır ızlenmesı gerektıgını dusunuyorum replıkler cok ıyıd egıldı ve gorunctuler ılk basta helıkopter gorunce az hareket olcak sanıyosunuz ama .....ıyıydı
the-end-2
the-end-2

6 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
sonunda verdiği mesaj da çok haklıydı mahsun kırmızıgül herkes herkese yardım etse böyle mi olurdu bu devlet...filme geline zaten gerçek hayatta yaşanılan konu işlendi travestilerin bile hayatlarını nasıl yaşayacağını özgür olacağını belirtti sonuç olarak mahsun süpersin film süper sinema filmlerini bekliyoruz...
emre3294
emre3294

13 Mart 2009 tarihinde eklendi
çok kötü bir film.tamamen duygu istismarı üzerinden nasıl para kazanırız filmi.1/10
cnksy
cnksy

26 Mart 2009 tarihinde eklendi
İzlenilmesi gereken bir film,sinemaya gidip izlemek ne kadar mantıklı bilemiyorum!Filmde anlatılanlar zaten hepimizin bildiği şeyler bana göre yeni olan şeyler değildi bunlar,bence Kırmızıgül ortaya birkaç seçenek atıp bizi düşündürmeliydi,yani sonuç olarak ne yapmalıyızı bize birkaç seçenekte gösterip düşünceye sevk etmeliydi.Varolan şeyleri tekrar izledik.Birşeyler eksik geldi bana.Sonuçta denemek güzel birşey denemelere devam edip iyi yakalanabilir.7/10.İyi seyirler.
nurdanturhan
nurdanturhan

31 Mart 2009 tarihinde eklendi
pek çok konuyu ele almış muhteşem bir filmdi. gerçekten çoook beğendim.herkesin gitmesini tavsiye ederim. dram filmi deniyor ama gerçekten çok komik yerleride var ilk bölüm sizi güldürüyor sonraki bölüm ise ağlatıyor. muhteşem gerçeklerle dolu bir filmdi kesin izleyin...
marshmallow-2
marshmallow-2

3 Nisan 2009 tarihinde eklendi
Hiç beğenmedim. Konu iyi olabilir ancak klişelerle dolu. Bir anda çok fazla konu işlemeye çalışmış ve başarılı olamamış. Dramatik sahneler art arda. Hadi seyirci ağla artık modunda. Beğenmedim.. Ayrıca teknik açıdan da sıkıntı vardı. Açı yaratıcam kadraj yaratıcam diye kasmış resmen. Beğenmedim..
pyloth
pyloth

18 Eylül 2011 tarihinde eklendi
Neredeyse tüm film boyunca ağladım yav. İzler izlemez yorum yazayım dedim. Film hakikaten muhteşemdi. Zaten kadroya bakarsanız sinema dünyasının birçok iyi ve kaliteli oyuncusu rol almış. Bence çok iyi bir iş çıkarmışlar. Sinema bileti almıştım ama gidememiştim izlemeye. Evde izledim ve herkese de tavsiye ediyorum yalnız başınıza izleyin. Mahsun Kırmızıgül ve tüm oyuncuları tebrik ediyorum. Böyle iyi oyuncular Mahsunun filmlerinde oynuyorsa bir bildikleri vardır. Zaten izleyen herkes tarafsız olduğu sürece filmi beğenecektir eminim. Filmin aldığı puan ise bana göre çok düşük. Benim puanım 10/10
rudeonerudeone
rudeonerudeone

20 Mart 2009 tarihinde eklendi
Mahsun Kırmızıgüle helal olsun.gerçekten eline emeğine sağlık.iki filmini de izledim ve ikisi de bence çok kaliteliydi.öncelikle bir önceki yorumda bu mu türkiye gerçeği demiş bir arkadaş.evet bu.ve filmi dikkatli izleseydi sadece travestilerin etrafında falan dönmüyor film zaten,pek çok mesaj var,neredeyse ülkedeki her soruna değiniyor kırmızıgül,beyaz melekte de dahil olmak üzere.oyuncular harika seçilmişler,hande subaşı hariç,bence filmin zayıf halkası,çok yakışmamış ve oturmamış role,yabancı duruyor,göze batıyor hemen.diğer oyuncular gerçekten tek tek sayılamayacak kadar çoklar ve hepsi çok başarılı.final sahnesi filmin ismiyle mükemmel uyuşuyor,arıyorum ama kusur bulamıyorum filmde.gerçek sinema seyircileri beğenecektir bence.kaliteli bir iş çıkarılmış,helal olsun.
ozzy-badd
ozzy-badd

5 Mart 2010 tarihinde eklendi
film güzel kendini izlettiriyor...mahsun kırmızıgül e helal olsun wlla :D...ben beğendim...tek bir eksi yönü olabilir oda birçok mesaj kaygısı olması sürekli mesaj vermeye çalışılmış gibi...ama oyunculuk olsun,yönetim olsun üst düzeyde izlenmelibence...108
mehtap6
mehtap6

3 Nisan 2009 tarihinde eklendi
Film için güzel diyebilirim,konusu çok etkileyici iyi işlenmiş de sayılır ama abartılacak bir yanı yok bence..sadece türkiye için önemli bir sorunu ele almış yerinde işlemiş dramatik sahneler bol miktarda..izlenmesini tavsiye ederim..
1983gs
1983gs

16 Mart 2009 tarihinde eklendi
filmin hakkını vermek lazım gerçekten güzel film olmuş oyunculuklara zaten diyecek yok kaçırmayın...